Restaurant biedt ook gerechten gastchefs in afhaalmenu

Restaurant biedt ook gerechten gastchefs in afhaalmenu

Sterrestaurant Olivijn in Haarlem is nu ook afhaalrestaurant geworden en biedt wekelijks wisselende driegangen menu's voor 50 euro. Chef eigenaar Menno Post gaat vanaf donderdag 23 april 2020 zijn menu uitbreiden met viergangen menu's van sterrenchefs uit zijn netwerk.

De menu’s worden samengesteld met een amuse, twee gerechten en een friandise van een gastchef en twee gerechten van Olivijn voor 75 euro. Deze menu’s zijn alleen op donderdag verkrijgbaar. Het eerste menu is een samenwerking met Jef Schuur van restaurant Bij Jef* in Den Burg-Texel.

'Wij willen graag samenwerken met onze collega’s en ook meer diversiteit aan onze gasten bieden. Door gerechten van andere sterrenchefs naar Olivijn te halen helpen we elkaar,' aldus Menno Post. Erik van Loo van restaurant Parkheuvel** in Rotterdam, Wilco Berends van De Nederlanden* in Vreeland en Jarno Eggen van De Groene Lantaarn* in Staphorst hebben al toegezegd en staan klaar om aan de slag te gaan. 'We zijn natuurlijk afhankelijk van wat de overheid verder zal beslissen na 28 april maar er zullen naar verwachting meer samenwerkingen volgen.'

Olivijn
Foto: Saskia de Wal

Eigenaar en SVH Meesterkok Menno Post opende in juli 2018 zijn eigen restaurant Olivijn in een monumentaal pand in de binnenstad van Haarlem. Het restaurant werd na 5 maanden bekroond met een Michelin ster.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.