Bedrijven krijgen ook belastinguitstel en hoeven de komende drie maanden nog geen belasting te betalen. Ondernemers kunnen makkelijker uitstel van belasting aanvragen, zonder allerlei papierwerk mee te sturen.
Er komt daarnaast ook een noodloket, waar zwaar getroffen bedrijven 4000 euro kunnen krijgen. Ook de horeca is een van de die getroffen sectoren.
Werktijdverkorting
De mogelijkheden voor werkgevers om werktijdverkorting voor hun personeel aan te vragen worden verruimd en de uitkeringen gaan omhoog. Waar voorheen de overheid tot maximaal 75 procent van het salaris overnam, is dat in de nieuwe regeling maximaal 90 procent. Werkgevers hoeven dus minder bij te betalen. De regeling geldt ook voor werknemers met een nul-uren-contract en oproepkrachten.
De deeltijd-WW is er alleen als de omzet van het bedrijf met minstens 20 procent is gedaald.
Normaal gesproken maken elk jaar maar zo'n 200 bedrijven gebruik van de mogelijkheid om een tijdelijke WW-uitkering aan te vragen voor hun medewerkers, maar de afgelopen dagen hebben al bijna 78.000 bedrijven een aanvraag gedaan, als gevolg van de crisis. Daarom komt er een andere regeling die de huidige regeling werktijdverkorting vervangt. Bedrijven die al een aanvraag gedaan hebben wordt beschouwd als een aanvraag voor de nieuwe tegemoetkomingsregeling Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Het kabinet introduceert de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Momenteel wordt overleg gevoerd met UWV over de uitvoering van deze regeling.