Iris Molkenboer van Razmataz meldt in een persbericht dat ze de afgelopen 11 jaar heeft genoten. ‘Ik heb het met heel veel plezier gedaan, met het team en met onze gasten. Met oneindig veel passie voor het vak en natuurlijk waren er ook ontelbare leermomenten.’ Op 28 februari draait Razamataz de laatste dag.
‘We begonnen klein en onbezonnen en groeiden uit tot een bedrijf van 5 panden met een restaurant, bar en private dining. Het was een droom om dit neer te mogen zetten en hier met volle overgave aan het roer te mogen staan. Ik kijk terug op ontelbare herinneringen die ik voor geen goud had willen missen.’
'Kelder vol water en servieskast in duigen'
‘Zonovergoten terrasdagen, Zilte Zondagen die zó druk waren dat er wijn en oesters bij gehaald moest worden, een met water ondergelopen kelder, de gehele servieskast in 100.000 stukjes vanwege een zwakke plug, het speenvarken op kerstavond, dansen op de bar, koffiepraatjes met de vaste gasten, een kiss-in op het plein, Koningsdagen waarbij alles en iedereen van alle kanten kwam, de openhartige gesprekken tot diep in de nacht, het zelfgemaakte ijs, de stroomstoring die alles plat legde, de 15days of Gin, de mooie menu’s die gecreëerd zijn, het onvergetelijke feest voor het 10 jarig bestaan, teveel om op te noemen. En dan niet te vergeten alle lachbuien, knipogen, buikpijn, tranen, geluksmomenten en verliefde blikken.’
Ze vervolgt met emotie: ‘Ik hoop zo dat Razmataz voor eenieder iets bij heeft mogen dragen, iets groots of iets kleins.’
Two Chefs Brewing – Two Chefs Bar
Two Chefs Brewing van Martijn Disseldorp en Sanne Slijper, ook al partners van Bar Alt op het Stadionplein, start in het pand aan het Hugo de Grootplein naar verwachting in april. Ze gaan ontbijt doen, lunch, koffies, privata dining, diner, borrels en natuurlijk het terras. Ook komt er en taproom. De naam wordt Two Chefs Bar.
‘Precies vijf jaar geleden hebben wij onze eerste bier paring diners georganiseerd in de Razmataz. Wij zijn daarom ontzettend trots en blij dat we ons nieuwe avontuur hier kunnen gaan beginnen. We hopen jullie allemaal vanaf april (precieze openingsdatum volgt later) te zien op het altijd zonnige terras op het Hugo de Grootplein bij de Two Chefs Bar,’ zo schrijven Martijn en Sanne op Facebook.