Robert Blok start op Europarcs Resort Kaatsheuvel met het Wapen van Kaatsheuvel; twee restaurants in één pand. Een grand-café met 100 zitplaatsen en met een steakhouse met eveneens 100 zitplaatsen. Er komen twee terrassen bij met ongeveer 250 stoelen.
In het grand café ligt de nadruk op lunch en pannenkoeken. In het steakhouse staan gerechten van de houtskoolgrill op de kaart. ‘Spare ribs, ossenhaas, entrecote, rib eye en ga zo maar door. We gaan ze in verschillende portie-grootte aanbieden.’
‘De horeca moet zeker ook niet-parkgasten gaan trekken. Het pand en de terrassen zijn zichtbaar vanaf de doorgaande weg en gasten hoeven het park zelf niet op om de horeca te bezoeken,’ zegt Blok tegen Misset Horeca.
Bij de horeca komt een indoor speeltuin, buiten een grote speeltuin, midgetgolf en een panna veldje.
‘Wij willen al starten op 1 april. De eerste accommodaties (ongeveer 70) op het park gaan echter pas eind mei in de verhuur. Dat geeft ons de gelegenheid om stapsgewijs te groeien naar de maximale bezetting. Uiteindelijk komen er 450 huisjes, variërend van 4 tot 32 personen. Met de kerst verwacht Europarcs dat er zo’n 200 woningen in de verhuur zijn.’
Bedrijven van Robert Blok
Bistro Montmartre – Oosterhout
Bistro Montmartre – Waalwijk
Restaurant Grillig – Tilburg
Restaurant Grillig – Kaatsheuvel
Friethuys - Kaatsheuvel
Het Wapen van Kaatsheuvel - Kaatsheuvel
Bang om met de nieuwe horeca zijn eigen concurrent te worden is Blok niet. ‘We zetten wel concepten neer die afwijken van hetgeen we al hebben. En als ik het niet had gedaan, was er een andere ondernemer opgekomen.’
De exploitatie staat geheel los van Europarcs. ‘Wij doen het op onze kosten en voor eigen risico,’ lacht Blok. ‘Wel is er een goede samenwerking en mogen onze gasten ook de speeltuinen van het park gebruiken. ‘Een mooie nieuwe uitdaging, toch.’
Blok was zelf bijna 20 jaar eigenaar van een vakantiepark met brasserie, Duinlust in Kaatsheuvel. Dit deed hij in 2018 van de hand.
Robert Blok en TheFork
Recent kwam Robert Blok in de publiciteit over zijn kritiek op TheFork en het Google-reserveren. Hij zat tevens in de RamBam-uitzending waarin TheFork stevige kritiek kreeg.
De ondernemer laat gasten nu via Google reserveren via Eet.nu. ‘Naar tevredenheid. En het kost 0,25 euro per reservering, dus niet per couvert. Heel wat anders dan de bedragen van TheFork.’