Almar Wessels won de gastvrijheidsprijs Roelof van der Laan-bokaal en de chefs onder leiding van keukenchef Kees Meinderts wonnen de kookwedstrijd Grand Prix. De beide wedstrijden vonden maandag 10 februari plaats in de TT hal in Assen.
De hoofdprijs van de Grand Prix is een bedrag van 5.000 euro voor het winnende team. Onder de tien deelnemers bevonden zich vier sterrestaurants en twee restaurants met twee Michelinsterren.
Kees Meinderts
Namens Lauswolt waren drie medewerkers; Kees Meinderts, Erik Timmerman en Almar Wessels, actief in de wedstrijdarena. Het team moest voor de Grand Prix een viergangenmenu koken voor vier personen. Shoppen gebeurde op de beursvloer bij Bidfood.
Tijdens de beurs HorecaEventt in Assen worden diverse wedstrijden gehouden voor professionals.
Deelnemers Grand Prix | ||
Patryk Bolek | Restaurant Zinderend | Uden |
Hans Gerlofsma | Loods Lounge Terschelling | Terschelling |
Jasper Panis | Restaurant Bord’eau * | Amsterdam |
Gertjan Tempert | Restaurant De Groene Lantaarn ** | Staphorst |
Patrick van Hogeloon | Restaurant De Treeswijkhoeve ** | Waalre |
Kees Meinderts | Landgoed Lauswolt * | Beetsterzwaag |
Maurice Grendelman | Restaurant Poortman | Veeningen |
Marleen Brouwer | Restaurant De Loohoeve * | Schoonloo |
Martin Ruisaard | Restaurant De Fuik | Aalst |
Matthijs Mulder | Restaurant De Bloemenbeek * | De Lutte |
Lauswolt, De Loohoeve, De Groene Lantaarn en De Bloemenbeek waren vorig jaar ook vertegenwoordigd in de wedstrijdkeukens in Assen. De winnaar van 2017, Patrick van Hogeloon van de Treeswijkhoeve deed in 2020 ook weer mee. In 2018 won Dennis de Haan uit Groningen.