De tien deelnemende restaurants sturen teams naar Assen. Naast de wedstrijd-chef mogen de zaken een assistent en een gastheer/gastvrouw meenemen naar de wedstrijd. De opdracht bestaat uit het serveren van een feestelijke viergangen lunch voor vier personen, inclusief amuse en aperitief dat aan tafel bereid wordt. Dennis de Haan van Restaurant De Haan in Groningen won de grand prix van Assen in 2018. Hij werd in december 2018 bij GaultMillau nog verkozen tot Bistronoom van het Jaar. In 2017 won in Assen Patrick van Hogeloon van de Treeswijkhoeve uit Waalre.
De winnaar van de krijgt de Grand Prix EvenTT Culinair wisseltrofee en een bedrag van € 5000,-.
Deelnemers Grand Prix EvenTT Culinair Assen 2019
Niels Schievink | Restaurant De Loohoeve * | Schoonloo |
Gerry Trouw | Restaurant Vive la Vie | Groningen |
Rody Ponne | Restaurant Ciel Blue ** | Amsterdam |
Bibi de Wit | Restaurant De Groene Lantaarn ** | Zuidwolde |
Marco vd Wijngaard | Restaurant 't Amsterdammertje * | Loenen aan de Vecht |
Kees Visser | Restaurant Bij Kees | Zierikzee |
Michel Oude Booyink | Restaurant De Bloemenbeek * | De Lutte |
Erik Timmerman | Landgoed Lauswolt * | Beetsterzwaag |
Amber Beekman | Restaurant 't Lansink * | Hengelo |
Daniel Nijkamp | Restaurant Carelshaven | Delden |
De chef kookt samen met de keuken-assistent, maar moet wel tijdens de mise en place de wedstrijdruimte verlaten. De assistent maakt dus de mise en place voor het menu, vanaf 13.00 uur mag de chef zich weer in de wedstrijdruimte begeven en geven de teams – met z'n tweeën - de gerechten mee.
De wedstrijd is een black box wedstrijd, deelnemers koken met producten die ter plaatse aangeboden worden door Bidfood. De bediening serveert een passend feestelijk aperitief en bijpassende wijnen, de wijnen worden door de organisatie beschikbaar gesteld. Restricties van het menu: geen soep en geen ijs.
Alle gangen worden geserveerd op servies van Gastro Supply.
Vier borden worden gelijktijdig doorgegeven waarbij de jury bepaalt welk bord er beoordeeld wordt.
Één van de borden naar de jury.
Één van de borden op de show tafel.
Twee borden naar het restaurant.
De beoordeling van het menu vindt plaats op de volgende onderdelen:
* Harmonie en presentatie
* originaliteit
* moeilijkheidsgraad
* smaak
Maximaal te scoren: 100 punten.
Bovendien is er door de gastheer/vrouw in het restaurant 50 punten te scoren.
Team totaal: 150 punten
Jury Grand Prix EvenTT Culinair 2019
Jilt Cazemier | Restaurant de Vlindertuin* |
Arjan Bisschop | Restaurant De Heeren van Harinxma* |
Jan Smink | Restaurant De Librije*** |
Steven-Klein Nijenhuis | Restaurant Onder de Linden* |
Dennis van der Beld | Restaurant Het Roode Koper* |
Alle winnaars wedstrijden Assen van 2018
Grand Prix EvenTT Culinair | |||
1 | Dennis de Haan | Restaurant de Haan | Groningen |
Maître Roelof van der Laan Bokaal | |||
1 | Bram van Grinsven | Restaurant Somm | Uden |
Innovatieve Chef | |||
1 | Kevin Reijerse | Restaurant Het Roode Koper | Ermelo |
2 | Jorgo Tzanos | Restaurant De Loohoeve | Schoonloo |
3 | Marcel Heintzberger | Restaurant De Beyerick | Zeist |
A la minute Halfom | |||
1 | Gert van der Heijden | Restaurant Het Roode Koper | Ermelo |
2 | Marleen Brouwer | Restaurant De Loohoeve | Schoonloo |
3 | Jelle Schepers | Restaurant Stones | Emmen |
Assiete klasse | |||
1 | Chris-Ian Staal | Hampshire Hotel Emmen | Emmen |
2 | Boy van Rijn | The Lobby Fizeaustraat | Amsterdam |
3 | Damian Nieland | Grandcafé De Kamer | Slagharen |
Junioren klasse | |||
1 | Edwin Wobben | Grand Café De Brink | Dwingeloo |
2 | Bibi de Wit | Restaurant Sukade | Meppel |
3 | Janine Borger | Hotel Paping | Ommen |
Sierwerk Klasse | |||
1 | Geert Eling | Hampshire Hotel Emmen | Emmen |
2 | Raimond van Iren | Patisserie van Iren | Muntendam |
Grand Dessert Klasse | |||
EREPRIJS Dennis Klompsma | Bos & Bos Catering | Groningen | |
1 | David de Jong | Restaurant het Roode Koper | Ermelo |
2 | Geert Eling | Hampshire Hotel Emmen | Emmen |
3 | Mark Werkman | Drenthe College | Emmen |
Tappasklasse Streekprodukten | |||
Eervolle vermelding Vera Kruijer | Restaurant De Sluiswachter | Dieverbrug | |
Klasse high, beer, wine & tea | |||
1 | Rik Vinke | Restaurant Stones | Emmen |
2 | Carina Kappers | Rijn IJssel Vakschool | Wageningen |
3 | Irene Zantinge | Hemelse Patisserie | Arnhem |
Klasse Bittergarnituur Opleidingen | |||
1 | Lars van der Linden | Friese Poort College | Drachten |
2 | Diego Bijker | Noorderpoort College | Groningen |
3 | Dennie Postma | Noorderpoort College | Groningen |
Klasse Feestelijke Taart | |||
1 | Ruben van Trigt | Tops Edelgebak | Bilthoven |
2 | David de Jong | Restaurant Het Roode Koper | Ermelo |
3 | Sibrich Bakker | De Patissier | Zoeterwoude |
Saisonnier Persprijs | |||
Dennis Klompsma | Bos & Bos Catering | Groningen | |
Gastvrijheidswedstrijden 1 ste jaars | |||
1 | Romany Rotman | Noorderpoort College | Groningen |
2 | Sharon de Haan | Friese Poort College | Drachten |
3 | Larissa Boes | Noorderpoort College | Groningen |
Gastvrijheidswedstrijden 2 de jaars | |||
1 | Reiny Toxopeus | Noorderpoort College | Groningen |
2 | Erik Hartholt | Noorderpoort College | Groningen |
3 | Rosanne Wilke | Drenthe College | Emmen |
Schoolwinnaar | Noorderpoort College | Groningen |