Ries en Lilian Verburgt dragen Bib Gourmand restaurant De Schans Montfoort over

Ries en Lilian Verburgt dragen Bib Gourmand restaurant De Schans Montfoort over
v.l.n.r.: Wesley de Leeuw, Lilian Verburgt, Ries Verburgt, Mike de Leeuw.

Eigenaren Ries en Lilian Verburgt dragen hun restaurant De Schans in Montfoort per 1 maart 2020 over aan hun medewerkers Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw. De nieuwe eigenaren gaan een wat laagdrempeliger menuconcept voeren en geven de zaak in de zomer van 2020 een restyling.

Ries en Lilian Verburgt nemen afscheid met een menu waarin klassiekers De Schans, dat de hele maand februari wordt geserveerd. Na 16 jaar dragen chef Ries en gastvrouw Lilian Verburgt hun restaurant De Schans in Montfoort over. Het echtpaar opende in januari 2004 de deuren van het in het Groene Hart gelegen restaurant, dat in alle toonaangevende restaurantgidsen is opgenomen en dat door Michelin bekroond is met een Bib Gourmand voor een uitstekende prijs-kwaliteit. Per 1 maart 2020 is het restaurant verkocht aan de huidige sous-chef Wesley de Leeuw en maître-sommelier Mike de Leeuw. De twee zijn overigens geen familie.

Niet stilzitten

Ries Verburgt (59 jaar): 'We hadden nog geen concrete plannen om te stoppen met De Schans, maar toen Wesley en Mike aangaven interesse te hebben om de zaak over te nemen zijn we gaan nadenken en hebben we besloten de zaak aan hen over te dragen. Het geeft ons de mogelijkheid dingen te doen waar we voorheen geen tijd voor hadden. Maar met mijn 40 jaar ervaring als ambachtelijke kok en ondernemer wil ik nog niet stilzitten. Ik wil mijn kennis graag gebruiken als adviseur, bijvoorbeeld bij het begeleiden van (startende) restaurants of als gastdocent bij horecaopleidingen. Ook koken behoort tot de mogelijkheden.'

Restyling interieur in de zomer

Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw: 'We zijn heel blij dat we de gelegenheid kregen om De Schans van Lilian en Ries over te nemen. Het is een restaurant met een grote bekendheid in de regio, maar ook daarbuiten. In de zomer van 2020 gaan we een kleine verbouwing doorvoeren, waarbij het interieur een restyling krijgt. Onze kookstijl is modern vanuit een klassieke basis, met gebruik van zoveel mogelijk regionale producten. We gaan werken met een verrassingsmenu en een kleine à la carte kaart, met een iets lager prijsniveau dan het huidige.'

Nieuwe eigenaren De Schans
Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw (r)

Restaurant de Schans by Mike & Wes

De nieuwe eigenaren zetten De Schans per 1 maart 2020 voort als ‘Restaurant de Schans by Mike & Wes’. Wesley de Leeuw (27 jaar) volgde onder meer de opleiding Leidinggevende Keuken en Gespecialiseerd Kok niveau 4. Hij werkte bij diverse horecabedrijven in de provincie Utrecht startte in 2017 als zelfstandig werkend kok bij De Schans, waar hij opklom tot souschef. Mike de Leeuw (32 jaar) volgde de opleiding voor zelfstandig werkend gastheer en behaalde diverse wijndiploma’s voor hij in 2017 maître-sommelier werd bij De Schans. Daarvoor werkte hij onder meer bij Bij Petrus in Woerden.

Restaurant De Schans won in 2016 de  Keltum Restaurantprijs van Euro-Toques. De vereniging kiest ieder jaar uit hun leden het beste restaurant van dat jaar. De winnaar wordt gekozen door een deskundige jury, samengesteld uit het bestuur van Euro-Toques.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.