Team Het Roode Koper wint Gouden Koksmuts 2020

Team Het Roode Koper wint Gouden Koksmuts 2020
Trotse winnaar Dennis van den Beld (meer beeld in en onder het bericht)

Het team van Het Roode Koper uit Ermelo, bestaand uit Dennis van den Beld, Michel Oude Booijink, en Tomas Nipius heeft de Gouden Koksmuts 2020 gewonnen Volgens jurylid Dick Middelweerd omdat dit team het meest constant kookte.

'Sinds september is Michel Oude Booijink mijn sous-chef. Tomas Nipius is een leerling. We zijn een goed  team! Het is de eerste wedstrijd van Tomas he! Dan is dit super. We hebben twee vegetarische gerechten gekookt. En alles was stabiel. Het ging super goed. Behalve dat er wat bietensap gemorst werd...' lacht Van den Beld met de grote Gouden Koksmuts in zijn hand. Hij staat nog op het podium en krijgt van alle kanten felicitaties. Zijn zusje via facetime. Collega-deelnemer Jermain de Rozario schudt hem sportief de hand.

Gouden Koksmuts 2020

En dan kan Dennis het interviewtje weer vervolgen:  'We hebben zo relaxt gewerkt. We hebben wat los gelaten omdat we al vaker hebben meegedaan. We waren in het verleden soms te fanatiek. We stonden er gewoon ontspannen in. En we konden weinig trainen... We zijn pas laat aan het deelnemersveld toegevoegd omdat een ander team moest afhaken. Eigenlijk zouden we helemaal niet meedoen...'

Gastronomisch Gilde

De Gouden Koksmuts is een kookwedstrijd voor restaurant teams en wordt jaarlijks gehouden op de Horecava. De organisatie ervan is in handen van het Gastronomisch Gilde. 

Dick Middelweerd

Jurylid Dick Middelweerd: 'Het team van Het Roode Koper was het meest continu en stabiel in de wedstrijd aanwezig. Ze hebben weinig fouten gemaakt en waren heel constant. Een terechte winnaar met goed samengestelde gerechten. In het hoofdgerecht zaten ontzettend veel technieken en de saus was top. Maar het was close hoor. Dat wel. Van juryleden die het al vaker hebben gedaan, hoorde ik dat het niveau nog nooit zo hoog was.'

Gouden Koksmuts 2020

Roode Koper Gouden Koksmuts 2020

Alle deelnemers Hanos Gouden Koksmuts 2020

Bridges* - Amsterdam (deed ook mee in 2019)
Pascal Duvivier
Luuk Roubos
Mitchel van Rhenen

#respect De jongen koken 'gewoon'terwijl ze maandag 13 jan hun Michelinster verloren. 

Joann – Enschede
Emiel Kwekkeboom (won in 2017 met La Rive)
Ralph Benneker (2019 met de Bloemenbeek)
Joris Hogervorst

’t Amsterdammertje * – Loenen aan de Vecht (deed ook mee in 2019)
Andre Gerrits
Marco van der Wijngaard (wedstrijdkok!)
Floris Wieten

De Rozario* - Helmond
Jermain de Rozario
Fabio Catalini
Bob Keijzer

’t Lansink* - Hengelo
Lars van Galen  (wedstrijdervaring, won in 2011 met de Bloemenbeek)
Davy Roth
Jercy Frans

Het Roode Koper*  - Ermelo
Dennis van den Beld
Michel Oude Booijink
Tomas Nipius

Bentinck – Amerongen (deed ook mee in 2019)
Tommy Janssen
Frank Bakkenes
Kevin Mewe

Parkheuvel** - Rotterdam (deed ook mee in 2019)
Julien van Loo
Justin Koopman
Yari van den Bongerd

Gouden Koksmuts 2020
Team Het Roode Koper in gesprek met keukenjury-lid Bert van Manen

Juryleden Gouden Koksmuts 2020

Dick Middelweerd
Chef en eigenaar van De Treeswijkhoeve** in Waalre. 'Het is bijzonder dat het tussengerecht geheel veganistisch is dit jaar.'

Frank Widmann
Meesterkok en voorzitter van de Duitse Worldchefs. Frank is eigenaar van Widmanns Löwen hotel & restaurant, welke gelegen is in het midden van de Schwäbische Alb (Zuidwest Duitsland).

Frank Fol
Frank Fol, ook wel bekend als ‘De Groentekok’ en voormalig chef/eigenaar van sterrestaurant Sire Pynnock in Leuven, is al ruim 20 jaar gepassioneerd door alles wat moeder natuur ons aan voedsel biedt en door een keuken die volledig draait om groenten en fruit.

Felix Wilbrink
Nederlands culinair journalist bij De Telegraaf. Daarnaast heeft hij een eigen programma op het YouTube-kanaal van de krant: ‘Felix Fileert’. In zijn video’s kookt hij met leerlingen van onder andere het Amsterdamse Proeflokaal.

Keukenjury

Waldrik Kremer
Waldrik Kremer is chef-kok bij en eigenaar van Sogno Catering Tilburg. Binnen het bestuur van het Gastronomisch Gilde is hij verantwoordelijk voor de portefeuille ‘Wedstrijden’. Daarnaast is Waldrik al jaren verbonden aan het nationaal kookteam, het Culinary Team the Netherlands.

Bert van Manen
Bert van Manen is SVH Leermeester en Examinator, en voormalig chef van het Kurhaus Hotel in Scheveningen. Momenteel is hij chef-kok bij Fratelli ’t Witte Huis in Pijnacker. Bert is samen met Waldrik team manager van het Culinary Team the Netherlands.

Gouden Koksmuts 2019

Eerdere winnaars kookwedstrijd Gouden Koksmuts

  • 2019: Merlet, Schoorl
  • 2018: De Loohoeve, Schoonloo
  • 2017: La Rive, Amsterdam
  • 2016: Wollerich, Sint-Oedenrode
  • 2015: De Leuf, Ubachsberg*
  • 2014: Keng Vichianrat (La Rive)
  • 2013: Roy Eijkelkamp (De Bokkedoorns)
  • 2012: Alfred van Dijk (Oude Dijkhuys, Lisse)
  • 2011: Lars van Galen (De Bloemenbeek)
  • 2010: Wim Klerks (Les Jumeaux, Bennebroek)
  • 2009: Toine Smulders (Villa Copera, Tolkamer)
  • 2008: Guido Panjer
  • 2007: Marco Poldervaart
  • 2006: Ronnie Merks

*Voorheen was de wedstrijd een individuele prestatie, vanaf 2015 een teamwedstrijd.


Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.