De aandelen zijn vlak voor Kerst overgedragen, per 1 januari is Camille Oostwegel jr. gestart in zijn nieuwe functie. Naast een andere functiebenaming, neemt hij ook graag afscheid van de toevoeging jr.
‘Het was altijd: Camille Oostwegel, dat is mijn vader, en Camille Oostwegel ben ik. Maar het is toch een beetje gek als je eigenaar en algemeen directeur bent, dat er dan nog junior achter je naam staat. Dus mijn vader wordt Camille Oostwegel senior en ik word Camille Oostwegel’, zei hij in een interview met BNR Nieuwsradio.
Huizen verhuren
Een van de nieuwe plannen die Camille Oostwegel (niet senior dus) wil gaan uitrollen, is het verhuren van huizen onder een nieuw label: Villa’s & Residences. Het eerste huis wat daar nu op wordt aangeboden, is Villa Casa Blanca, het ouderlijk huis van Oostwegel en voormalig woonhuis van de Oostwegels dat door zijn overgrootvader werd gebouwd tegenover Château St. Gerlach.
De huizen die middels dit label worden verhuurd, zijn bedoeld voor extended en short stay, zonder hotelservices.
Geen gouden aandeel
In een interview met Misset Horeca een paar jaar geleden zei Oostwegel sr dat hij, mocht de overdracht daar zijn, een ‘gouden aandeel’ zou bedingen, om zo nog enige invloed op de koers en beleid van het familiebedrijf te behouden. ‘Dat gouden aandeel is er niet gekomen’, zegt Oostwegel nu.
Wel is zijn vader lid van de Raad van Commissarissen, en hij blijft betrokken bij het groenonderhoud bij de ‘huizen’ door de tuinmannen aan te sturen die de 20 hectare groen bijhouden. ‘We verbouwen zelf groenten, we gaan nog meer wijn verbouwen, daar gaat mijn vader zich actief mee bezighouden.’
Brief over de WAB
Afgelopen najaar kwam Camille Oostwegel breed in het nieuws met zijn brandbrief naar premier Rutte over de gevolgen van de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) voor veel horecaondernemers. Bij BNR maakt hij bekend ook antwoord te hebben gehad op die brief.
Ze zetten vraagtekens bij de rekensom die Oostwegel presenteert, waarin hij becijfert in 1,5 jaar 125.000 euro extra kosten te hebben, waar zijn werknemers geen cent van zien en hij als ondernemer ook niet direct iets voor terugziet.
‘Sinds ik die brief schreef, zijn er wel zaken veranderd en aangepast. Dat zal niets met die brief te maken hebben, maar er is beweging.’
Wel spijt het Oostwegel dat het antwoord van het ministerie van Sociale Zaken als aanhef ‘geachte mevrouw Oostwegel’ heeft. ‘Een beetje meer inlevingsvermogen van de andere kant had dat kunnen voorkomen.’