‘We weten nog niet precies wat we na ‘De Heer Kocken’ gaan doen,’ laat John Kocken (51) aan Misset Horeca weten. ‘We gaan heel open minded de toekomst in. Er komen vast mooie dingen op ons pad. We willen graag wat meer vrijheid en flexibiliteit en die wens is lastig te combineren met een eigen restaurant.’
Koken blijft rode draad
Waarschijnlijk gaan John en Kirsty zich toeleggen op catering, workshops en private dining, maar helemaal zeker is dit nog niet. Wel staat vast dat het om koken zal draaien. ‘Ik kan en wil niets anders doen.’
John Kocken: ‘Ik heb een baan voor twee keer zes uurtjes. De overige tijd staat nog open. We zien wel wat op ons pad komt. Ons pand staat sinds deze week in de verkoop. Als we het niet voor juni 2020 kwijt zijn, halen we het weer uit de verkoop en maken we andere plannen.’
Gezondheid
Hoewel zowel John als Kirsty te kampen had met gezondheidsproblemen, is het stel nu ‘helemaal okee. Dat was geen reden om te stoppen. Natuurlijk speelt privé en gezondheid mee in de beslissing, maar het is niet zo dat één van ons ziek is waardoor we niet kunnen ondernemen.’
'Beetje eng'
Het team – zes vaste mensen en twee leerlingen – reageerde sportief op het nieuws, zegt de ondernemer. ‘Ze snappen ons, hebben er begrip voor maar natuurlijk vinden ze het jammer. Zelf vinden we het ook wel eng hoor. Je hebt toch in 22 jaar iets heel moois opgebouwd met je team en je gasten. En dat is iets wat je niet zo maar achterlaat.’
De Heer Kocken in Vught blijft open tot medio maart of april, wel met aangepaste openingstijden. Het restaurant werd in 1998 in 's-Hertogenbosch geopend en verhuisde in 2000 naar Vught.
Schrijf gratis in voor thema updates
Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.