Het is tijd om de sterren in de spotlights te zetten

Het is tijd om de sterren in de spotlights te zetten

In deze tijd van stralende horecasterren, doet ook Misset Horeca een duit in het zakje. We zetten in deze editie een aantal sterren uit de horeca in de spotlights.

Zo kreeg Herman Hell van Café Sijf in Rotterdam, als winnaar van de Misset Horeca Café Top 100, de bijbehorende Dick Wildeman Trofee uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Voorafgaand aan het sterrengala van Michelin op 13 januari, interviewden we een van de grootste koks van zijn generatie, Joan Roca, chef van restaurant El Celler de Can Roca in Gerona. Het restaurant dat Joan runt met zijn broers Josep (sommelier) en Jordi (patissier), is al 10 jaar gelauwerd met drie Michelin-sterren.

Joan Roca vertelt over zijn principes, de creativiteit en de uitdagingen. Ondanks de status van culinaire superster, is Roca de nuchterheid zelve. Hij woont boven de keuken van zijn restaurant, eet elke dag in het restaurant van zijn ouders en wil het gewoon nog steeds elke dag een beetje beter doen.

Dit moet ook Tonny Berentsen aanspreken. Hij is al 19 jaar de chef-kok van De Kromme Dissel, ‘zijn restaurant’ dat al 48 jaar een Michelinster heeft. Dat is bijna een unicum. Alleen in Duitsland is er een restaurant dat al langer de gehele periode in bezit is van een ster. Voor Misset Horeca maakt Berentsen een mooi wintergerecht van Anjou-duif, clafoutis van vijg en Brussels lof.

Ook staat de Horecava voor de deur. Uiteraard ontbreekt Misset Horeca niet op de grootste horecabeurs van Nederland. In Hal 10, stand 10.100 zijn horecaprofessionals welkom voor een hapje en een drankje. De redactie is aanwezig om verslag te doen en een dagelijkse nieuwsbrief te verzorgen. Maar voordat het zover is, wens ik iedereen namens de makers van Misset Horeca heel fijne feestdagen met gasten en/of familie.

Marjon Prummel is hoofdredacteur van Misset Horeca.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.