Harald Droste over die benaming van herberg: ‘De hotelwereld is heel prijsgericht. Een herberg staat voor mij voor: dichterbij de gast, is persoonlijker.’
Harald Droste krijgt in de melkhal in Enschede 20 t0t 25 kamers en een restaurant. In het restaurant zal op hoog niveau worden gekookt, vooral met streekproducten uit het seizoen.
Droste: ‘Naast onze herberg in Tubbergen zijn we straks ook te vinden in Enschede. Het recept blijft hetzelfde: ingrediënten komen uit de buurt, we gooien zo min mogelijk weg en de kaart is seizoensgebonden en wordt dagelijks aangevuld met nieuwe gerechten. Omdat we alleen aanbieden wat de boeren kunnen leveren, staat er altijd iets anders op tafel. Eigenlijk heel simpel, maar bijzonder lekker. Dat wil ik de mensen graag meegeven: je hoeft niet ver te zoeken om goed te kunnen eten. We verbinden op deze manier de stad en het platteland met elkaar en dat is voor mij misschien wel het droomplaatje.’
Bij Droste’s Herberg kunnen gasten straks de hele dag terecht, voor ontbijt, lunch en diner en van cappuccino tot wat lekkers voor tussendoor. Bij goed weer kunnen gasten buiten op het terras plaatsnemen.
Over de hotelfunctie zegt de ondernemer: ‘Een hippe stadsherberg waar dezelfde ingetogen luxe en aandacht terugkomt als in het restaurant. Inchecken doen gasten gewoon met hun smartphone.’
Melkhal Enschede
De voormalige melkfabriek aan de Raffeissenstraat in Enschede is al sinds 1995 gesloten; de gebouwen op dit terrein van ca. 25.000 m² staan al die tijd al leeg. De oude melkfabriek zal worden getransformeerd tot een ontmoetingsplek voor de stad. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt in het project. De invulling zal onder meer bestaan uit een kleinschalig hotel, restaurant, ambachtelijke brouwerij, kantoren, en een biologische supermarkt. Op het terrein komen ook woningen en appartementen.
Droste’s Tubbergen
De ‘herberg’ van Harald Droste in Tubbergen is net als de melkhal niet vreemd van historie. Het pand stamt uit 1928; toen was het café De Viersprong. Daarnaast exploiteert Harald Droste een aantal boerderijlodges verspreid over Twente
Paul Fagel Gastvrijheidsprijs 2019
Harald Droste heeft recent de Paul Fagel Gastvrijheidsprijs gewonnen. Dit is een prijs van de Alliantie van Twents Gastheerschap, ATG, en is voor de zesde keer uitgereikt.
De ATG bestaat 15 jaar en ondersteunt Twentse gastronomie en werkt samen met onderwijsinstellingen en vakorganisaties om het Twentse gastheerschap naar een nog hoger plan te tillen. Bij de ATG zijn 86 horecabedrijven aangesloten.
Kunstenaar Ruurd Hallema, ook aanwezig op dit jubileum, ontwierp het beeldje dat bij deze prijs wordt uitgereikt door de ambassadeur van de ATG, horecatycoon Paul Fagel.
Eerdere winnaars Paul Fagel Gastvrijheidsprijs
- 2005
Said Maher, Maître Restaurant Het Seminar, Zenderen - 2007
Landgoed De Wilmersberg, De Lutte - 2008
Henny te Velthuis, ROC van Twente, Almelo - 2010
Jan Meyerink, Hotel De Lutt, De Lutte - 2014
Karel Elhorst, Twentsch Wijnhuis, Vasse - 2018
Raymond Strikker, Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek, De Lutte