Op Instagram bedankt de chef-kok zijn team. 'Ik had dit niet zonder jullie kunnen doen. We hebben zo hard gewerkt en nu wordt dit beloond met zo'n mooie waardering. Bedankt Michelin voor deze erkenning.' De menukaart bestaat uit gerechten met zowel Japanse als Franse invloeden, zoals een parfait van foie gras en knapperige rijst. Restaurant Ukiyo, betekent ‘drijvende wereld’ in het Japans.
Marco Prins werkte voorheen in no table restaurant Brooklyn Fare.
Michelin Nederland
De datum voor de gidspresentatie van Michelin in Nederland is op maandag 13 januari in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Al ruim een eeuw bieden de Michelingidsen lezers een selectie van de beste restaurants, hotels en gastenkamers over de hele wereld. In 1905 verscheen de eerste Nederlandse Michelingids: de ‘Guide Michelin Belgique, Hollande Luxembourg, Alsace-Lorraine, Bord du Rhin’ van 1905-1906. Restaurants stonden er nog niet in. Maar garages en mecaniciens des te meer. In 1926 introduceerde de Michelingids de Michelinster. Inspecteurs gingen op pad om restaurants te beoordelen. Eetgelegenheden maakten alleen kans op een ster als zij beschikten over een uitzonderlijk goede keuken, een unieke smaak en een correcte bediening. De Michelinsterren bleken al snel een groot succes onder de lezers van de gids. In 1931 werd het systeem dan ook uitgebreid naar drie sterren, het beoordelingsmodel dat tot op de dag van vandaag wordt gebruikt.
Dit betekenen de Michelinsterren:
* één ster: een heel goede keuken in zijn categorie
** twee sterren: verfijnde keuken, een omweg waard
*** drie sterren: voortreffelijke keuken, dit restaurant is de reis waard