Horeca kan lichtjes aanschaffen voor Sophia Kinderziekenhuis.

Horeca kan lichtjes aanschaffen voor Sophia Kinderziekenhuis.

Horecaondernemers die in de maand december een goed doel willen steunen kunnen meedoen aan de Lichtjesactie van het Sophia Kinderziekenhuis. Ze hoeven daarvoor alleen de lichtjes aan te schaffen. De organisatie levert de lichtjes af, inclusief display en haalt in januari de overgebleven lichtjes weer op.

Gedurende de decembermaand kunnen ondernemers €5 een lichtje kopen voor het Sophia Kinderziekenhuis. Deze lichtjes, speldjes, kunnen verkocht worden in de zaak en worden door de fondsenwerving van het ziekenhuis gefaciliteerd, inclusief een displaybakje.

Die bakjes, 50 of 100 stuks of naar wens meer afhankelijk van de grote van een onderneming, worden afgeleverd bij de onderneming. Begin januari haalt de organisatie de resterende lichtjes weer op neemt het opgehaalde donatiebedrag overhandigd. Elke onderneming wordt voorzien van voldoende lichtjes. Vooraf stuurt de organisatie via email een digitaal informatiebestand toe, zodat ook het personeel van de juiste informatie wordt voorzien. Eind januari 2020 wordt in het Sophia Kinderziekenhuis een chequemoment georganiseerd, waar de gehele opbrengst bekend wordt gemaakt. Hier ontvangen deelnemende ondernemingen een uitnodiging voor.

Fondsenwerving Sophia Kinderziekenhuis

De Lichtjes-actie is een initiatief van Vrienden van het Sophia, de fondsenwerving van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Mariska Kavelaar, van het de fondsenwerving: 'De decembermaand staat voor veel mensen in het teken van samenzijn, gezelligheid en lekker eten. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend, zoals voor de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. Net als vorig jaar betrekken wij graag ondernemers bij deze mooie actiemaand en organiseren we ook in 2019 de Lichtjes-actie.'

De lichtjes die opgespeld en verkocht kunnen worden ten behoeve van het Sophia Kinderziekenhuis.
De lichtjes die opgespeld en verkocht kunnen worden ten behoeve van het Sophia Kinderziekenhuis.

In 2018 is met dertig deelnemende ondernemers ruim €10.000. 'Tijdens de komende editie willen wij namelijk meer ondernemers laten deelnemen, zodat wij nog meer geld kunnen ophalen voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis.' Aanmelden voor de Lichtjes-actie kan hier.