Nadat eigenaren Sander en Anne Spruijt, De Burgemeester in 2016 overnamen van Bernard Tesink, hebben ze nu een frisse start genomen met een totaal vernieuwd restaurant. Van 4 augustus tot 9 september onderging het sterrestaurant in Linschoten ook een totale metamorfose.
In alle aspecten van de verbouwing was ‘duurzaamheid’ de rode draad, zegt het echtpaar Spruijt. Daarom werd gekozen voor led-verlichting, isolerende beglazing en koken op elektra in plaats van op gas. 'We willen ons het restaurant graag helemaal eigen maken en ook uitstralen wat bij ons past’, zegt Sander Spruijt.
Private dining
Zowel het restaurant, als de keuken en zelfs het terras moesten eraan geloven, alles werd vernieuwd. Het restaurant kreeg een nieuwe look en er werd ook een mogelijkheid tot twee private dining ruimtes gecreëerd.
'Het nieuwe interieur zorgt voor een moderne look en het geeft ons de mogelijkheid om onze gasten de totaalbeleving te geven die wij wensen.’
Terras wordt serre
Over het oude terras werd een serre geplaatst. Deze kan in de zomer geopend worden, waardoor de mogelijkheid blijft bestaan om buiten te tafelen. Daarnaast kan de serre ook worden afgesloten waardoor er een gezellige private dining ruimte ontstaat met plaats voor maximaal 24 gasten.
Ook in de nieuw ingerichte wijnkamer kunnen groepen tot maximaal 8 gasten dineren.
Nieuwe keuken
De voordien kleine keuken benodigde een grondige renovatie. De nieuwe keuken is ‘de trots’ van chef Sander Spruijt. Er werd gewerkt met betere apparatuur en er is meer ruimte ontstaan, wat dan weer zorgt voor een betere routing voor zowel de bediening als de keukenbrigade.