UMH bestaat uit elf horecazaken op A-locaties in en rondom Amsterdam. Zeven van deze horecazaken zijn onderdeel van de George familie.
De zaken zijn:
- Café George
- George W.P.A.
- George L.A
- George Bistro Bistro
- Georgette
- George Marina
- Bistro GP
- Gustavino
- Herengracht
- Dante
- Blauwe Draak
Georgio’s Café Amsterdam
Chef Fabrizio Pinna, die Mario’s in Neck naar grote hoogte kookte, werd aangetrokken om het George DNA te vertalen naar een Italiaanse kaart. ‘Simpele maar iconische gerechten, geserveerd in een stijlvolle setting die doet denken aan een klassieke trattoria uit het New York van de jaren vijftig,’ meldt het persbericht.
Fabrizio Pinna kookte voorheen bij Mario in Neck, dat meerdere keren werd verkozen tot beste Italiaan van Nederland. Hij verruilde het befaamde restaurant in Noord-Holland voor deze nieuwe uitdaging in Amsterdam.
‘Als klein jongetje vond ik het heerlijk om te helpen in de keuken. Ik heb mooie herinneringen aan hoe we met de hele familie aan tafel zaten om van de pure gerechten te genieten en ook de buren schoven maar al te graag aan. Dat gevoel wil ik overbrengen aan de gasten van Georgio’s Café.
Eén van de specialiteiten is de Spaghetti Parmesan met truffel, die aan tafel wordt bereid in een hele Parmezaanse kaas. Voor het pizzadeeg wordt biologische bloem van klassieke tarwe uit Italië geïmporteerd, de huisgemaakte pasta’s zijn eenvoudig, de knapperige steaks worden op houtvuur gebakken.
Interieur Georgio's Café
Met houten tafels, karakteristiek, rood wit linnen, vintage foto’s aan de muur, een marmeren vloer en een prachtige bar is Georgio’s Café een verfrissend en verleidelijk adres in Amsterdam waar je puur en no nonsense kunt eten: geheel volgens het ‘less is more’ principe waar George om bekend staat. Ontwerpbureau Framework tekende voor het interieur.
Georgio’s is zeven dagen per week geopend het diner. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je er ook terecht voor brunch en lunch. Op de lunchkaart staan ook George klassiekers zoals Eggs Georgette en Bavette Steak.