'Ik ben heel trots op de derde plek, zeker in dit gezelschap van collega's', zegt Roel Immens, die samen met Roel Huesmann Roels Eten & Drinken in 's-Hertogenbosch runt. 'We stoppen onze hele ziel en zaligheid erin en werken met een heel mooi team. Dat is misschien een cliché, maar dat is wel de basis.'
Leren managen
De reden van het succes? Delegeren en mensen verantwoordelijkheid geven, zegt Immens. 'Mijn compagnon hebben elkaar leren kennen toen we zeven waren. Op ons zestiende maakten we al plannen voor de toekomst. We zijn samen begonnen met ondernemen toen we 23 waren en hebben ondertussen vier bedrijven gehad, dat zijn er nu drie. Dan moet je leren managen, anders kom je er niet.'
Aandacht voor talent
Roels Eten & Drinken heeft daarbij vooral aandacht voor jong talent. 'Je moet mensen belangrijk maken', aldus Immens. 'Wat wij denk ik goed doen is jong talent spotten en daar heel fanatiek en enthousiast mee aan de gang gaan. We geven ze belangrijke functies binnen het bedrijf. Dat gaat ons goed af.'
Serieuze verantwoordelijkheid
Volgens Immens is Roels een bedrijf waar mensen kunnen doorgroeien naar hogere functies, soms met zicht op ondernemerschap. 'Dat is een onderdeel van ons succes. Een goed voorbeeld is onze bedrijfsleider Mike. Hij was zeventien toen hij bij begon en is al elf jaar werkzaam bij ons. Hij runt nu een bedrijf met zestig mensen in dienst. Dat is een serieuze verantwoordelijkheid. We geven mensen een kans, zoals wij die ook ooit hebben gekregen.'
Goed personeel vinden
Ook voor de nummer drie van de Café Top 100 is het echter niet altijd makkelijk om goed personeel te vinden. Immens: 'Vooral echte professionals die wat willen en weten dat je daar hard voor moet werken, zijn dun gezaaid. Maar het is denk ik wel bekend dat het bij ons leuk werken is, dat je serieus genomen wordt en dat er mogelijkheden zijn.'