De Zeeuwse Burger King zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 haar deuren openen. In het restaurant is plek voor ruim 100 gasten en op het terras komen nog eens 90 zitplaatsen. De zaak in Goes is het tweede restaurant dat wordt geopend onder de nieuwe master franchiser BKNL B.V. Een bedrijf van horecaondernemer Laurens Meyer.
Laurens Meyer
Burger King telt momenteel 58 restaurants in Nederland. Laurens Meyer wil op termijn honderd tot tweehonderd hamburgerzaken in Nederland. Volgens horecamagnaat Laurens Meyer gaat het om een langetermijnplan. ‘Het liefst zou ik er heel snel honderd bij hebben. Maar ik ben natuurlijk wel realistisch. Veel hangt af van regelgeving en het krijgen van een vergunning. Als we er elke maand één kunnen bouwen doen we het denk ik heel goed. Locaties zijn er wel maar locaties met alle vergunningen is nog iets heel anders.'
Qua locaties voor Burger King houdt de horecamagnaat alle opties open. ‘We gaan voor alle locaties. In een food court, als inline store, een drive tru langs de snelweg of een in een winkelcentrum in een grote stad, we zijn flexibel.’ Ook de grootte van de vestigingen is wat Laurens Meyer betreft flexibel. ‘Bij een stand alone vestiging denken we aan 350 tot 450 vierkante meter, maar bij een food court kan 150 vierkante meter al genoeg zijn. Daar hebben we veel mogelijkheden.’
Burger King Goes
Het restaurant in Goes krijgt ook order kiosken, zodat de gasten zelf hun bestelling kunnen invoeren en nog sneller in hun Whopper kunnen happen. Bovendien heeft de zaak een primeur voor Nederland: het is de eerste Nederlandse vestiging met een dubbele drive-thru.
Paul Fermont was als makelaar betrokken bij het project. Hij is te spreken over de samenwerking met de nieuwe master franchiser. ‘Dankzij de coöperatieve houding van zowel huurder als verhuurder zijn we tot een definitief contract gekomen.’