De koks moesten voor deze achtste editie van de Bokkedoorns Award een coquille naar eigen inzicht bereiden, serveren en toelichten aan de jury. De gastheren/gastvrouwen hadden als opdracht een sabayon aan tafel bereiden, een fles wijn openen, decanteren en over 6 glazen gelijkmatig uitschenken en een kaasplateau met een bijpassende drank samenstellen.
Lees hier over de winnaars van 2017
Stage lopen en dineren bij De Bokkedoorns
Kok Wessel van leerbedrijf Restaurant Toujours blonk volgens de jury uit door de beste smaak van zijn gerecht: een coquille naar eigen inzicht bereiden en de mysterie-opdracht ‘een mayonaise maken’. Gastvrouw Melissa van leerbedrijf Restaurant Fris onderscheidde zich met de beste aan tafel bereidde sabayon en het meest origineel samengestelde kaasplankje met bijpassende drank.
De winnaars ontvingen de Bokkedoorns Award met bijbehorend certificaat, een diner voor twee personen bij het tweesterrenrestaurant waar ze ook twee dagen stage mogen lopen.