De Gault&Millau-gids 2018 telt 35 nieuwe vermeldingen; 25 restaurants zijn uit de gids verdwenen.
Stijgers: 57, waarvan 1 met 3 punten, 5 met 2 punten, 1 met 1½ punt, 37 met 1 punt en 13 met ½ punt
Dalers: 16, waarvan 1 met 4,5 punten, 1 met 2 punten, 8 met 1 punt en 6 met ½ punt
De eredivisie (16 punten en hoger) telt 84 restaurants, evenveel als vorig jaar.
De absolute top telt 4 restaurants. De Librije, Manoir Restaurant Inter Scaldes, (beide 19,5), De Leest, Tribeca (beide 19 punten).
Speciale aandacht voor duurzame restaurants – speciale Duurzaam Restaurant van het Jaar Award naar restaurant Vuurtoreneiland in Amsterdam.
Speciale aandacht voor Aziatische restaurants (37) en visrestaurants (20).
Ruim 240 Prijs | Plezier restaurants in de gids – max. 40 euro voor 3-gangenmenu.
35 nieuwe restaurants, met Le Restaurant (17 punten – opnieuw in de gids), AIRrepublic (16 punten), The French Connection, De Jong en Voltaire (15 punten) als hoogst genoteerde nieuwkomers.
22 restaurants Veelbelovend: volgend jaar stijging mogelijk als de lijn van dit jaar wordt voortgezet.
Belangrijke dalers: De Leest, De Vierbannen (i.v.m. chefwisseling), Joelia, Bord’eau (i.v.m. chefwisseling), Da Vinci, Aan de Poel, Bolenius
Belangrijke stijgers zijn o.a.: Tribeca, De Groene Lantaarn, &moshik, Damianz, Beulings, BAK en De Kas.
Met 3 punten gestegen: Damianz (van 12 naar 15)
Belangrijkste Awards: Chef van het Jaar: Jarno Eggen (De Groene Lantaarn) en Talentvol Chef van het Jaar: Dennis Huwaë (Daalder).
Misset Horeca houdt ambitieuze ondernemers op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in de horecabranche. Schrijf je nu in voor de Misset Horeca-nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws, praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap.