Gelegen op de bovenste twee etages van de Groene Toren en met een panoramisch uitzicht over de binnenstad, opent de culinaire hotspot in september haar deuren. De keuken wordt geleid door topkok en terugkerende Eindhovenaar Casimir Evens. De cocktails in de skybar komen uit de shaker van internationaal gerenommeerde bartender en columnist van Misset Horeca; Tess Posthumus. De cocktailgrootheid zal onder meer de samenstelling van de menukaart en de trainingen van het barpersoneel op zich nemen.
>>Topkok Casimir Evens naar NH-hotel Groene Toren in Eindhoven
Vane Restaurant
Vane Restaurant & Skybar bevindt zich op de bovenste verdieping van de Groene Toren in Eindhoven die in totaal veertien verdiepingen telt. Daarmee is Vane het hoogst gelegen restaurant van Eindhoven. Topkok Casimir Evens, eerder werkzaam als Chef de Cuisine van De Pastorale** in België, laat zich graag inspireren door ingrediënten en specerijen uit alle windstreken. De windstreken uit de gerechten zijn ook terug te vinden in de naam van het restaurant. Vane is afgeleid van het Nederlands vertaalde woord windvaan, wat synoniem staat voor hoogte, windstreken, trots en een herkenningspunt van de omgeving.
'Om terug te zijn in Eindhoven en op deze unieke locatie dit restaurant neer te mogen zetten, is een droom die uitkomt. Ik kijk er enorm naar uit om vanaf september de eerste gasten te kunnen verwelkomen'
NH Collection in Groene Toren
Vane Restaurant & Skybar is een onderdeel van het in de Groene Toren gevestigde nieuwe NH Collection Eindhoven Centre op Vestdijk 5 en maakt onderdeel uit van de internationale hotelketen NH Hotel Group, dat eerder succesvol het pop-up concept Roomservice at Olof’s, cocktailbar The Tailor en de restaurants Vermeer en The White Room opende in haar Amsterdamse hotels.
Nederland telt nu drie NH Collection hotels, alle drie gelegen in Amsterdam. In Eindhoven komt het eerste NH Collection hotel van Nederland buiten de hoofdstad en zal 132 kamers tellen.