Het thema van de wedstrijd, die dit jaar voor de derde keer plaatsvindt, is asperges gecombineerd met één of meerdere producten uit de Oosterschelde. Vorig jaar won Stijn Rotthier van Restaurant De Kromme Watergang**.
Dit jaar doen deze chefs mee:
- Marleen Brouwer-Bergwerf, Restaurant De Loohoeve, Schoonloo
- Takis Panagakis, Restaurant Elea, Rijswijk
- Martin Philipse, Restaurant Le Sommet, Cadzand-Bad (Hotel de Blanke Top)
- Nino Willems en Rob Overdevest, Restaurant De Librije, Zwolle
- Marco van der Wijngaard, Restaurant ’t Amsterdammertje, Loenen aan de Vecht
- Robert Van de Kolk, Perron5 in Hotel Harhuis, Arnhem
Rutger van der Weel, eigenaar van sterrestaurant Katseveer en mede-organisator van Slag op de Schelde, zegt over hun keuze van de finalisten: ‘De overige inschrijvingen zagen er ook goed uit, deze zes sprongen er echter uit.’ Twintig chefs schreven zich in voor de Slag op de Schelde 2017.
De drie juryleden van de pers kozen in 2016 een eigen winnaar: De Hoefslag uit Bosch en Duin met als teamcaptain Marco van der Wijngaard. Van der Wijngaard doet dit jaar weer mee, maar werkt nu bij ’t Amsterdammertje. Ook Takis Panagakis deed al eerder mee aan deze wedstrijd.
Kijktip:
Foto’s Slag op de Schelde 2016
Rutger van der Weel van Katseveer en Hans Everse (Zilt-E) maakten de voorselectie uit de ingezonden recepturen. Deelnemers moeten aan boord 20 kleinere gerechtjes bereiden met asperge gecombineerd met een product uit de Oosterschelde. De componenten mogen in de eigen keuken worden voorbereid. Wat betreft de wijn/spijs combinatie ligt de grens op een inkoopprijs van 10 euro per fles.