In ‘De Wit, Rosé & Roodtrip’ rijden wijnkenner Harold Hamersma en schrijver Ronald Giphart langs wijnhuizen in Californië, het grootste wijngebied van Amerika. Tijdens het ‘wijnproeverijden’ ontdekken de heren de geheimen van de beste druiven, de verhalen achter de smakelijkste afdronken en de wijnfanaten die hiervoor verantwoordelijk zijn.
Lees ook: De 14 wijntrends volgens professionals
Grote wijnhuizen en kleinschalige makerijen
'Sommige wijnhuizen zijn een waar ‘DruivenDisney’, maar daarnaast bezoeken we juist ook kleinschalige, charmante, biologische wijnmakerijen waar families met hart en ziel wijn produceren', aldus Harold Hamersma. 'Uiteraard reizen we ook door bekende plaatsen als Los Angeles, Malibu, Santa Barbara, Santa Cruz, San Francisco, Napa Valley en nog veel meer.'
Amerikaanse wijn en spijs
'Maar het blijft zeker niet alleen bij wijn', voegt Ronald Giphart toe. 'Als kookgek ben ik verantwoordelijk voor het culinaire avontuur tijdens onze trip. Iedere dag probeer ik Harold te verrassen met een bezoek aan bijzondere restaurants, bistro’s en buurtbarbecues.'