Twee dagen eerder behaalde het team al zilver op het onderdeel 'koud buffet'.
Het Culinary Team The Netherlands deed 23 en 25 oktober mee aan de onderdelen 'koud buffet' en 'warme keuken'. Na maanden van voorbereidingen en diverse trainingen vertrok het team donderdag 20 oktober richting Erfurt.
Goud voor Warme Keuken
Na een spannende wedstrijd beoordeelde de jury het ‘koud buffet’ van het Nederlandse team met zilver. Alle tijd om feest te vieren had het team echter niet. De volgende dag moesten de voorbereidingen getroffen worden voor de wedstrijd ‘warme keuken’. Deze voorbereidingen werden op dinsdag 25 oktober beloond met een gouden medaille. Het Culinary Team The Netherlands bedankt de sponsoren die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt.
Gouden team
Leden van het Culinary Team zijn Dennis van den Beld van Het Roode Koper* in Ermelo , Alfred van Dijk van Het Oude Dykhuys in Lisserbroek, Robin Hoedjes van Huize van Wely in Noordwijk, Tom Lamers van De Kromme Dissel* in Heelsum, Guido Panjer van Sligro in Veghel, Tom Stalpers van Maison van den Boer in Veghel, Keng Vichianrat van La Rive* in Amsterdam, Bert van Manen en Waldrik Kremer van Sogno catering in Tilburg. Het team is onderdeel van het Gastronomisch Gilde.