'Het lijkt een flauwe grap, maar dat is het niet', zegt de eigenaar, die tevens in Breda Bootje Varen en Strand Binnen bestiert tegen onder meer Breda Vandaag. 'Het kan alleen met blinden en slechtzienden, zij kunnen dat heel snel aanleren. Kunnen goed de ruimte in zich opnemen, weten dan ook precies wie waar zit en wat had besteld”, vertelt Van Dijk
Kip blijkt een garnaal te zijn
Van Dijke noemt het eten in het donker in restaurant Zwart een bijzondere ervaring voor fijnproevers, maar zegt ook dat het hilarische momenten oplevert bij groepen. 'Waar de een misschien denkt dat hij een stuk kip eet, proeft de ander een garnaal. Je moet het eerst maar eens aan je vork zien te prikken.'
Bij het Amsterdamse Ctaste, dat ook dineren in het donker aanbiedt, hebben ze dertien blinde obers in dienst, vertelt Van Dijke. 'Ook daar is de conclusie dat het alleen zo kan.' Wereldwijd zijn er nog zo'n dertig restaurants die volgens dit concept werken.