Dit jaar alleen nog de warme klasse; de koude werd geschrapt van het wedstrijdprogramma. in het menu mochten geen soep en ijs voorkomen. Verplichte kost slakken & eitjes in de amuse. Kippenlever in het voorgerecht, kabeljauw en oester in het tussengerecht en het nagerecht grapefruit en eiwitschuim. De deelnemers waren vrij in de keuze van hun hoofdgerecht.
Volgens juryvoorzitter Paul van Staveren had de jury een moeilijke taak omdat er op zeer hoog niveau werd gekookt en de verschillen uiterst klein waren. Bert-Jan Jipping wint 5.000 euro. Jipping werkt negen jaar voor De Vlindertuin.
De deelnemers naast Bert-Jan Jipping:
Emiel Kwekkeboom | Restaurant La Rive* | Amsterdam |
Jeroen Brouwer | Restaurant De Loohoeve | Schoonloo |
Gert van der Heiden | Restaurant Het Roode Koper* | Leuvenum |
Jelle Schepers | Restaurant Stones | Emmen |
Marco van Wijngaard | Restaurant De Hoefslag* | Bosch en Duin |
Ronald Everts | Bistro La Finca | Odoorn |
Martin Ruisaard | Restaurant De Fuik | Aalst |
Roy Eijkelkamp | Restaurant De Bokkedoorns** | Overveen |
De jury bestond uit:
Jeroen Sportel | Restaurant Vive La Vie |
Paul van Staveren | Doortje Kookt |
Ewout Eleveld | Restaurant De Leest*** |
Steven-Klein Nijenhuis | Restaurant In de Molen* |
Felix Wilbrink | Culinair Journalist bij De Telegraaf |