Chef van De Vlindertuin* wint kookstrijd in Assen

Chef van De Vlindertuin* wint kookstrijd in Assen

Bert Jan Jipping van restaurant De Vlindertuin* van Jilt en Froukje Cazemier in Zuidlaren wint de Grand Prix EvenTTCulinair 2016.

Dit jaar alleen nog de warme klasse; de koude werd geschrapt van het wedstrijdprogramma. in het menu mochten geen soep en ijs voorkomen. Verplichte kost slakken & eitjes in de amuse. Kippenlever in het voorgerecht, kabeljauw en oester in het tussengerecht en het nagerecht grapefruit en eiwitschuim. De deelnemers waren vrij in de keuze van hun hoofdgerecht.

Volgens  juryvoorzitter Paul van Staveren had de jury een moeilijke taak omdat er op zeer hoog niveau werd gekookt en de verschillen uiterst klein waren. Bert-Jan Jipping wint 5.000 euro. Jipping werkt negen jaar voor De Vlindertuin.

Wynand Vogel verbindt zijn naam niet langer aan deze wedstrijd vanwege onenigheid met de organisatie. 

De deelnemers naast Bert-Jan Jipping:

Emiel KwekkeboomRestaurant La Rive*Amsterdam
Jeroen BrouwerRestaurant De LoohoeveSchoonloo
Gert van der HeidenRestaurant Het Roode Koper*Leuvenum
Jelle SchepersRestaurant StonesEmmen
Marco van WijngaardRestaurant De Hoefslag*Bosch en Duin
Ronald EvertsBistro La FincaOdoorn
Martin RuisaardRestaurant De FuikAalst
Roy EijkelkampRestaurant De Bokkedoorns**Overveen

De jury bestond uit:

Jeroen SportelRestaurant Vive La Vie
Paul van StaverenDoortje Kookt
Ewout EleveldRestaurant De Leest***
Steven-Klein NijenhuisRestaurant In de Molen*
Felix WilbrinkCulinair Journalist
bij De Telegraaf

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.