Henk Borst, directeur van Fijnproeven, zegt tegen Misset Horeca nog meer gewicht te willen geven aan de actieweek. ‘Dit doen we door meer partners aan ons te binden en meer deelnemende restaurants te werven.’
Bedrag per couvert
Aan de eerste editie van Fijnproeven die in oktober plaatsvond, deden 109 restaurants mee. ‘Daar kunnen we nog groeien. We blijven in de top van Nederlandse restaurants actief, maar er zijn voldoende zaken die niet zijn aangesloten bij JRE, Alliance of Patrons maar zeer zeker wel mee kunnen doen aan Fijnproeven.'
Leden van de restaurantorganisaties dragen 2 euro per couvert af aan Fijnproeven, niet-leden 4 euro.
Hoeveel reserveringen de eerste Fijnproeven heeft opgeleverd, wil Henk Borst niet zeggen. ‘Die cijfers kennen we natuurlijk zelf, maar delen we niet. Onze deelnemers zijn zeer tevreden. De actie trok het juiste publiek naar de restaurant. Borst geeft toe dat de respons ‘iets minder was dan mijn eigen verwachtingen.’ Maar daar wil hij verder geen getal aan vastknopen
Drie gangen voor €37,50
De eerste Fijnproeven week was van 12 tot en met 18 oktober. Het aanbod luidde een driegangen lunch of diner voor €37,50 met een toeslag van €7,50 per Michelinster. Gasten ontvingen een korting van €2,50 als zij hun reservering met creditcard maakten. Bij no-show werd een bedrag ingehouden.
Bekijk hier onder een video-interview met Henk Borst over Fijnproeven.