‘Koken is hier een ambacht en geen kunstje. Eenvoud is al lastig genoeg. Gerechten bestaan uit weinig ingrediënten, maar om ze dan zo goed te laten smaken is heel lastig. De gerechten zijn hier in Utrecht goed in balans, goed verteerbaar en natuurlijk heel lekker, aldus GaultMillau in een toelichting op de keuze voor Leon Mazairac als Belofte van het Jaar.
‘Eenvoud is al complex genoeg’ zegt chef Mazairac op het podium. ‘Wij proberen Utrecht op de kaart te zetten samen met de jongens in de keuken. Ik wil hen bedanken. Top gedaan jongens.’
Proefjury
In de (proef)jury onder meer Richard van Oostenbrugge, Peter Gast en Jef Schuur. Zij hebben de chefs aan het werk gezien en geproefd tijdens de showcase.
Jan van Lissum, die de onthulling deed van de Belofte van het Jaar, zegt op het podium: ‘Ik heb vijf fantastische jonge mensen bezig gezien. Chefs die hard werken, goed werken aan hun carrière, een prachtige lunch voor ons gemaakt hebben. Dat vind ik geweldig. Allemaal zijn ze toppers. Alle vijf zaten heel dicht bij elkaar. Ik wil ze daarom ook alle vijf feliciteren.'
Leon Mazairac kookt bij Podium onder de Dom in Utrecht. Volgens GaultMillau heeft hij de potentie om uit te groeien tot een grote topkok.