Sommelier Kwakman van Parkheuvel naar le VIN 'x

Sommelier Kwakman van Parkheuvel naar le VIN 'x

Ruben Kwakman, Nederlands kampioen sommelier 2014/2015, stapt per 5 mei over van tweesterrenrestaurant Parkheuvel Rotterdam naar restaurant en wijnbistro le VIN 'x in 's-Hertogenbosch. Met de komst van Kwakman wil de Bossche wijnbistro en restaurant het accent nog meer op wijn en wijn-spijscombinaties leggen.

Ruben Kwakman vertrekt na anderhalf jaar als hoofdsommelier bij tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij De Bokkedoorns** en Cordial*. In september 2014 won hij de Trophée Henriot, de wedstrijd om de titel wie zich beste sommelier van Nederland mag noemen. In 2017 zal Kwakman deelnemen aan de preselectie van het EK voor sommeliers in Wenen.

Wijn-spijscombinaties
Bij het Bossche le VIN ‘x gaat Kwakman samen met patronne en sommelière Marieke Vennix-Kool de zaak verder opbouwen en zich focussen op de wijn-spijscombinaties. 'Ik zie er een grote uitdaging in om samen met Marieke haar jonge zaak verder op te bouwen. Niet alleen qua wijn, maar ook alles daaromheen.’

Gedeelde passie en visie
Vennix-Kool is op haar beurt trots op de recente toevoeging aan het team. 'Ruben en ik kennen elkaar van het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) en hebben samen diverse wijnreizen ondernomen. We delen dezelfde passie en zitten qua visie op één lijn.' Met de komst van Kwakman wil de Bossche patronne het accent nog meer op de wijn leggen.’

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.