Het eerste keurmerk, een initiatief van ProFri, wordt uitgereikt aan top 100-cafetaria Kwalitaria De Daltons in Voorthuizen.
ProFri
Hans Hus, voorzitter van de vakvereniging, overhandigt het eerste schildje met certificaat aan ondernemer Robbert de Veen.
De keuze is op hem gevallen, omdat hij zich in 2012 ook als eerste meldde bij de nog relatief jonge vakvereniging die inmiddels al bijna 500 leden telt, aldus ProFri.
Nederlands Frituurcentrum
Het keurmerk is een initiatief van ProFri, maar niet voorbehouden aan leden van de vakvereniging.
Om dit naar buiten toe voldoende te kunnen uitdragen, is afgelopen jaar het Nederlands Frituurcentrum opgericht.
Vakmanschap
Met het Goed Gefrituurd Keurmerk sluiten de deelnemende bedrijven als het ware een contract met de consument.
Daarin moeten drie pijlers tot uiting komen: vakmanschap, veiligheid en verantwoordelijkheid.
Bedrijven
De zeventien bedrijven die het keurmerk maandag 16 maart ontvangen, zijn:
Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen
Snackcorner Nieuwveld in Rotterdam-Hoogvliet
Plaza 't Wapen van Stellendam in Stellendam
Kwalitaria De Daltons in Voorthuizen
Eat & Joy De Uitdaging in Voorthuizen
Eetsalon Marktzicht in Beusichem
Cafetaria De Halte in Meerkerk
Cafetaria Lammers in Middelburg
Bon Appetit in Rijsbergen
Eetpaleis 't Vosje in Berlicum
Cafetaria De Pieper in Helvoirt
Cafetaria/restaria Reintje in Duizel
Cafetaria 't Hofke in Eindhoven
Eethoek de Donck in Posterholt
Happy Frites in Ransdaal
Dutch American Diner de Heuve in Beuningen
Alida's Smulpaleis in Roden