Erik Smit maître-sommelier Het Bosch in Amsterdam

Erik Smit maître-sommelier Het Bosch in Amsterdam

Erik Smit is de nieuwe maître-sommelier van restaurant Het Bosch in Amsterdam. Smit komt over van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam, waar ...

Sinds 1 september is Erik Smit (rechts op de foto) maître-sommelier van restaurant Het Bosch in Amsterdam. Het betekent voor Smit een terugkeer op het ‘oude nest’. Twintig jaar geleden liep hij als jongeling een van zijn eerste stages bij het toenmalige restaurant.

Erik Smit komt over van Parkheuvel in Rotterdam. Bij het restaurant van tweesterrenchef Erik van Loo was hij sinds maart 2010 maître d’hotel. Diezelfde functie vervulde hij ook bij hotel De L’Europe in Amsterdam en restaurant De Zwethheul in Schipluiden. Voor zijn overstap naar Parkheuvel werkte hij korte tijd als general manager bij hotel Elzenduin van Marco Westmaas in Ter Heijde.

Eigenaar Ferry van Houten (links op de foto) streeft bij Het Bosch naar een ‘goede totaalbeleving’. ‘Een hoog culinair niveau zonder sterallures en met bijzondere wijnen in een kosmopolitisch pand met een fantastisch uitzicht.’

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.