Amateurkoks kopen verrassend goed in

Amateurkoks kopen verrassend goed in

Topkok Robert Kranenborg is positief verrast over de kwaliteit van de ingrediënten waarmee hobbykoks werken. Dat liet hij zich ontvallen op 11 oktober ...

‘De laatste tijd werk ik veel met amateurs zoals jullie weten. Het heeft me verrast hoe goed zij boodschappen doen’, hield Kranenborg zijn publiek voor. ‘Dat mis ik nog wel eens bij professionals in de middenklasse’, voegde hij er aan toe. De topkok is elke te zien in het RTL- programma Topchef waarin amateurkoks met elkaar de strijd aan gaan.

De topkok gaf bij Sligro een workshop over het maken van jus onder hoge druk. Dat deed hij op zijn bekende, docerende wijze doorspekt met veel culinaire oneliners als: ‘de essentie van het koken bestaat uit tijd, temperatuur en hoeveelheid.’

Koolzaadolie

Kranenborg noemde zijn vader, die ook kok was, als zijn voorbeeld over hoe je jus in zijn pure vorm moet maken. Verder liet hij weten sinds de uitbraak van de gekkekoeienziekte geen botten meer te gebruiken voor het trekken van jus. Vlees van goede kwaliteit is de beste basis. Daarnaast brak hij een lans voor het gebruik van Hollandse koolzaadolie om het vlees mee te bakken.

De top-en televisiekok was een van de 12 chefs die op 11 oktober een workshop gaf in het kader van ‘De smaak van vroeger’ bij de Sligro in Den Bosch. Naast Kranenborg waren onder meer Dimitri Roels, Rudolph van Veen, Michel Hansen en René Pluijm te gast.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.