Barre tijden voor Gordon Ramsay

Barre tijden voor Gordon Ramsay

Het ging Gordon Ramsay jarenlang voor de wind. Maar nu lijkt het erop dat de vloekende schot zélf in aanmerking komt voor zijn tv programma waarin hij ...

Van een accountant kreeg Ramsay (42) het advies om zijn restaurants failliet te laten gaan. Maar dit advies volgde hij niet op. Hij verkocht zijn Ferrari en overweegt om zijn villa in Londen in de verkoop te zetten.

Om verdere kosten te besparen heeft hij hier en daar de lunch geschrapt, van de 1500 medewerkers vijftien procent ontslagen en staan er geen verse bloemen meer op de tafels.

Menukaart

Toch ziet Ramsay nog licht aan de horizon. In Italië opende hij onlangs zijn eerste restaurant. Een tweede volgt later deze maand. Plannen zijn er ook voor Australië en Katar. Om het risico te beperken is hij zelf geen eigenaar. Hij levert zijn naam, advies over de menukaart en de chefs van de brigade.

‘Ik was een beetje naïef om te denken om het model waarbij ik eigenaar ben, overal ter wereld zou werken. Nu draagt iemand anders het risico’, aldus Ramsay.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.