Chef-kok Tom Boere opent Intenz

Chef-kok Tom Boere opent Intenz

Chef-kok Tom Boere, onder meer bekend van De Kersentuin in Amsterdam en Sand in Hoek van Holland, heeft zijn eigen zaak geopend. Restaurant-hotel Intenz ...

Volgens de 36-jarige Boere is het een informele chique zaak met een vleugje rock ’n roll. ‘Daarmee bedoel ik dat het er niet stijfjes aan toe gaat. Het moet wel swingen’, aldus Boere in het Leidsch Dagblad over zijn nieuwe bedrijf.

Het nieuwe horecabedrijf is gevestigd in het voormalige ’t Oude Regthuys. Het gebouw in het centrum van Rijnsaterwoude ging begin dit jaar aan de grond om op dezelfde plek Intenz te bouwen. ’t Oude Regthuys werd in 1572 gebouwd door de inwoners van Rijnsaterwoude voor het spreken van het recht.

‘Mijn doelgroep bestaat uit zakenmensen, watersporters en gewoon iedereen die van lekker eten houdt. Ik denk dat iemand dei gewend is voor een snelle hap naar de pizzeria te gaan, zich hier wat minder thuis zal voelen’, aldus Boere in het Leids Dagblad. De inrichting van Intenz heeft de hoofdkleuren crème, bruin en diverse houttinten. Intenz kan pakweg zestig gasten ontvangen.

Boere, die begin dit jaar zijn culinaire plan verklapte aan de internetredactie van MissetHoreca.nl, is afkomstig van café-restaurant Blok 4 in Amsterdam. Daarvoor werkte hij onder andere bij het Amsterdamse toprestaurant De Kersentuin en bij het gerenommeerde beachrestaurant Sand in Hoek van Holland. Bij Sand was hij drie jaar chef-kok en kookte er een Bib Gourmand bij elkaar.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.