Het nieuwe restaurant van Herman Den Blijker op de Kop van Zuid, meldt de nieuwsbrief van Lekker. ‘Het restaurant krijgt de sfeer van viszaken in Zuid-Europa. Denk aan een combinatie van een visafslag, van die karakteristieke visrestaurants aan een vissershaven en visbrasseries in Marseille, waar je top bouillabaisse kunt krijgen’, aldus Den Blijker.
Superverse oesters
Volgens Den Blijker gaat het om een uniek restaurant. ‘Zoiets kennen we nog niet in Nederland. Bij de ingang komen visbanken met ijs, waarop stapels superverse oesters, kreeften, langoustines en krabben liggen. De kwaliteit knalt er van af.’
Informele uitstraling
De zaak moet laagdrempelig worden. ‘Je kunt er voor 30 euro of 100 euro per persoon komen eten, het maakt niet uit. Ik wil dat iedereen zich welkom voelt. We gaan het restaurant dan ook een informele uitstraling geven. Ik heb er enorm veel zin in, een lang gekoesterde wens gaat in vervulling’.
Zie ook:Den Blijker start in nieuwe voedselhal