De Engel van Den Blijker gered van ondergang

De Engel van Den Blijker gered van ondergang

Herman den Blijker is failliet geweest met één van zijn topzaken, restaurant De Engel in Rotterdam. Naar nu blijkt kon Den Blijker de rekeningen van ...

In een interview in tv weekeinde beaamt Den Blijker dat hij vroeger niet echt zakelijk was en met De Engel regelrecht op een bankroet afging. ‘Met De Engel hebben we het voor elkaar gekregen: technisch failliet. De deur kon dicht. We, Den Blijker en zijn zakenpartner David Crouwel, konden de rekeningen niet meer betalen.’

De redding voor Den Blijker en Crouwel kwam van leveranciers zelfs. ‘Die hebben ons toen gered. Die waren met uitzicht op betere tijden bereid een tijdje van de oude rekeningen af te zien. En verder direct betalen bij levering. Zo kwamen we er weer bovenop. Maar het was door het oog van de naald.’

Voor horecaondernemers heeft Den Blijker nog wel een paar tips om financieel gezond te blijven. ‘Je moet leren rekeningen. Haal nooit meer dan 20 procent uit je kassa of je gaat eraan. Ach man, ik was net zo. In de tijd van De Engel heb ik met mijn administratie op de achterbank van mijn auto rondgereden. En weggeven! Het kon allemaal niet op. Als je nou een lekker stukje zwezerik kan serveren, dan doe je dat toch, zelfs als het veel duurder is dan het menu. Klant blij, ik blij, en we doen nog een flesje lekkere wijn. Iedereen blij, behalve de leverancier die ik niet meer kon betalen.’

Herman den Blijker is naast veelzijdig horecaondernemer de laatste jaren ook bekend als tv-kok. Deze week begint een nieuwe serie van Herrie in de Keuken, een programma waarin de topkok noodleidende collega’s uit de brand probeert te helpen. De eerste uitzending van de nieuwe serie wordt dinsdag 1 november om 21.30 uur uitgezonden op RTL7.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.