De Boer leidt Golden Tulip in Nigeria

De Boer leidt Golden Tulip in Nigeria

De Nederlander Maarten de Boer is aangesteld als general manager van Golden Tulip Festac Lagos in de bijna negen miljoen inwoners tellende hoofdstad van ...

Maarten de Boer is begin juli gestart in Afrika. Het Golden Tulip Festac Lagos behoort met 470 kamers tot de grotere hotels in de Nigeriaanse hoofdstad. De Boer werkte tot halverwege vorig jaar voor het Fashion Hotel in Amsterdam.

Lagos is een uitdaging, laat De Boer weten vanuit Afrika. ‘Het hotel is werkelijk fantastisch, de mensen zijn uitermate dienstbaar en we hebben een sterk gemotiveerd team om de 470 kamers en duizend vierkante meter aan bars en restaurants te verzorgen’.

Golden Tulip Festac Lagos

Een westers georiënteerd hotel runnen in Afrika is een grote uitdaging voor De Boer. ‘Het is vaak een hele toer om aan internationale producten te komen. We zijn een internationaal dienstverlenend bedrijf met internationale gasten die uiteraard ook hun internationale wensen hebben. Golden Tulip kent men als een kwalitatief hoogwaardig product en dat schept verplichtingen’.

Voor De Boer, die eerder onder meer werkte in Portugal en Turkije, is Afrika een behoorlijk avontuur. ‘Lagos is een enorme stad met een paar geasfalteerde wegen. Verkeer rijdt regelrecht tegen elkaar in. Helaas is er behoorlijk wat criminaliteit. Over straat gaan is gevaarlijk, zelf rijden ook. Alleen met chauffeur en bewaking is het te doen’.

Golden Tulip

Golden Tulip heeft de komende tijd behoorlijk wat plannen in Afrika, meldt De Boer. ‘De komende jaren worden er meerdere Golden Tulip Hotels ontwikkeld in West Afrika. Wij gaan dus als Nederlands onze Golden Tulip-naam zeer sterk in de Afrikaanse markt zetten na het succesvolle Golden Tulip Accra en Golden Tulip Kumassi’.