Sheraton schiphol bezuinigt op buffet

Sheraton schiphol bezuinigt op buffet

Door de terugloop van passagiers op Schiphol bezuinigt het Sheraton op personeel en het weekendbuffet.

Dat zegt Sheraton-directeur Kurt Renold in de Volkskrant. ‘De mensen van de wasserette stofzuigen nu ook de gangen en de portiers schakelen we voor diverse huishoudelijke klussen in. Ook doen we in het weekend geen buffet meer, dat is zonde als je aan het eind van de avond al het eten kunt weggooien.’

Renold ziet de boekingen voor zijn hotel midden op Schiphol snel teruglopen: het zijn er ongeveer 20 procent minder dan vorig jaar. ‘En ik denk dat we het dieptepunt nog niet bereikt hebben. Onze grootste markten zijn de VS en Groot-Brittannië. Daar lijkt de recessie zich verder te verdiepen’.

Maar ook uit andere landen loopt de vraag terug. ‘We zien dat binnen Europa vaker op een dag heen en weer wordt gevlogen. Zo wordt een overnachting uitgespaard. Ook luchtvaartmaatschappijen bezuinigen op de overnachtingen van hun crews. In plaats van twee rustdagen moeten ze al na een dag weer het vliegtuig in’, aldus de directeur in de Volkskrant.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.