Jonnie Boer troeft Sergio Herman af

Jonnie Boer troeft Sergio Herman af

Een gerecht van topkok Jonnie Boer van driesterrenzaak De Librije in Zwolle wordt het vaakst genoemd in het meest favoriete menu van ons land. Met drie ...

Dat blijkt uit het Menu Boutonniere, de favoriete menukaart die Culinair Genootschap Knoopjelos jaarlijks publiceert. Bij het 8-gangenmenu staat Boer op één met zijn amuses, met zijn Noordzeetong op de graat in notenboter gegaard met crème van boerenkool, en met een zwezerik met koffie en vanille.

Sergio Herman tekent voor de patrijs met groene kool, ganzenlever en pizza van cepes, én voor de desserts. De andere favoriete gerechten zijn van chef-kok Hans van Wolde van Beluga (‘kotelet van Ierse zalm met dungesneden coquilles en Osciëtra kaviaar’), Cees Helder van Parkheuvel (‘zeebaars met mosterdkruim, tomaat met dragon, en een Chablissaus’) en Ronald Tausch van Restaurant Linnen (‘tarbot met groene asperges, risotto met parmezaan en een drie minuten eitje’).

Verder heeft Knoopjelos Sergio Herman weer tot beste chef-kok uitgeroepen, voor Jonnie Boer en Ronald Tausch. De titel Beste Gastheer gaat naar Peter Bruins van De Bokkedoorns in Overveen en Alwin Houwing van Restaurant Linnen in Oisterwijk. Sascha Holzkämper van Beluga is uitgeroepen tot beste sommelier, gevolgd door Martijn Zeggelaar (Boreas) en Ferdinand Tulen (De Librije).

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.