Concept McDonald's flink op de schop

Concept McDonald's flink op de schop

Het concept van McDonald's in Nederland gaat op de schop. Het fastfoodbedrijf wil gasten meer een restaurantgevoel geven en laat de komende drie tot ...

Dat zegt de 37-jarige nieuwe directeur Jo Sempels van McDonald’s Nederland en België in De Telegraaf. Vooral de aandacht voor een gezonde levensstijl speelt een rol bij de metamorfose. Sempels: ‘Het restaurantconcept wordt strakker, eigentijdser en natuurlijker.’

De tafels worden van kunstleer en de stoelen krijgen een houtlook, om ze zo makkelijk schoon te houden. De primaire kleuren geel, blauw en rood verdwijnen uit de inrichting. In plaats daarvan komt een oranje achterwand een crèmekleurig skai op stoelen en banken.

Behalve het interieur verandert ook het menu. Zo wordt op 3 mei het salade-assortiment uitgebreid met pastasalades met meer koolhydraten. ‘Klanten krijgen de mogelijkheid een verantwoorde keuze te maken’, licht Sempels de introductie van de pastasalade uit.

Het eerste restaurant nieuwe stijl staat in Amsterdam-Zuidoost en is afgelopen zaterdag geopend. Bij de aanpassing van de andere vestigingen kijkt McDonald’s heel sterk naar de doelgroep. In een omgeving met veel gezinnen is er meer aandacht voor het kroost, in een omgeving met zakelijke klanten staat een aantal kleinere, rustige tafels voor besprekingen. McDonald’s is hard bezig de franchisenemers te overtuigen van de noodzaak om 300.000 euro te investeren voor de herinrichting.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.