Sommelier Isabel van Bueren werkte voor haar komst bij het nieuwe Hemel & Aarde in het Polman’s Huis in Utrecht 4 jaar bij The White Room in Amsterdam. Aan dit restaurant in het NH Krasnapolsky hotel heeft Jacob Jan Boerma zijn naam verbonden.
Ze stelde voor Hemel & Aarde de wijnkaart samen en deed dit met speciale aandacht voor het land van haar eigen roots: Portugal.
In juli 2021 ging ze van Utrecht naar Leiden. In den Doofpot (IDD) is van Anton Verschelling, chef is Patrick Brugman. Ze laat weten dat Utrecht gewoon wat te ver voor haar was, waarmee ze de overstap verklaart.
Vaste opslag per fles
De wijnkaart van restaurant In den Doofpot (bekroond door Wine Spectator) bevat ongeveer 450 items uit alle windstreken van de wereld. De zaak werkt met een vaste opslag per fles, ongeacht de inkoopprijs. ‘Hoe mooier de wijn, hoe meer voordeel voor de gast’, aldus de ondernemer.
Isabel van Bueren
In den Doofpot - Leiden
Sommelier
Hemel & Aarde - Utrecht
Hoofd sommelier
The White Room – Amsterdam
Hoofd sommelier/assistent-maître
The Roast Room – Amsterdam
Sommelier
Bolenius Restaurant – Amsterdam
Sommelier