Gilbert von Berg opent de zaak met zijn neef Sander Verhoeven, die alleen achter de schermen actief is. ‘Het idee om samen iets te doen, ligt er al jaren. Ik vond echter dat ik eerst meer ervaring moest opdoen en we hebben lang gezocht naar een geschikt pand.’
De chef laat weten een restaurant te openen, zoals dat er volgens hem uit hoort te zien. ‘Met de keuken als kloppend hart. Daaromheen komen de tafels. Mensen kunnen elkaar dus gewoon in de ogen kijken, maar zien de koks als ze hun hoofd naar links of rechts draaien. De koks gaan gasten ook ontvangen en worden actief betrokken bij het bedienen aan tafel.’
Kleinschalig
Studio krijgt 18 of 24 couverts, afhankelijk van de anderhalvemeterregel. ‘Die kleinschaligheid is bewust. Daardoor is er aandacht voor iedereen en kunnen we werken met een klein team.’
De kookstijl wordt volgens Von Berg ‘internationaal, hedendaags en eigentijds. Met oog voor kwaliteit en eenvoud. Ik ben niet iemand die kiest voor heel veel handelingen op het bord.’
Château Neercanne
Zijn ambitie is het serveren van een lunch en diner op een zo hoog mogelijk niveau. ‘Ik denk aan een groot menu van zeven gangen en een kleiner lunchmenu. Op de à-la-cartekaart komt een selectie van de gerechten die ik de afgelopen jaren bij Château Neercanne heb gemaakt, maar dan wel doorontwikkeld.’
Von Berg was liefst zeventien jaar in dienst van het restaurant en hotel van de familie Oostwegel. Onder de vleugels van Hans Snijders leerde hij het vak, waarna hij in 2017 de culinaire leiding van hem overnam. Eerder deze maand werd zijn vertrek bekendgemaakt en werd al duidelijk dat Von Berg koos voor het ondernemerschap en dit voorjaar zou starten in Maastricht.
De ondernemers hopen in mei te (kunnen) openen. ‘Het pand was al in het bezit van Sander, maar moet volledig worden opgeknapt. Elektriciteit, stroom, isolatie en riolering waren er niet. Nu gaan ze beginnen met het plaatsen van de keuken, het leukste onderdeel voor een chef.’