Restaurant Guts: gasten mogen vanaf 1 juni zelf drinken meenemen

Restaurant Guts: gasten mogen vanaf 1 juni zelf drinken meenemen
Eigenaren van Guts, Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden.

Restaurant Guts in Amsterdam introduceert vanaf 1 juni het concept 'Bring Your Own' op zondag- tot en met donderdagavond. Het zogenoemde 'BYO' biedt de gast de kans om eigen dranken mee te nemen tijdens het diner. Wel zijn er enige regels omtrent het meebrengen van een eigen fles drank.

In Australië is het BYO-fenomeen al jaren een populair begrip, maar tot nu toe bestond het niet in Nederland. Daarin neemt Guts, onderdeel van The Breda Group, de leiding en introduceert dit in Amsterdamse horeca.

Na een geïsoleerde periode hopen de horecaondernemers dat de behoefte hoog is van de loyale gasten om er op uit te gaan. Tegelijkertijd denkt mede-eigenaar Johanneke van Iwaarden dat het de juiste tijd is om een nieuw concept te introduceren bij Guts.

Je mag kiezen om je eigen drank mee te nemen op zondag tot en met donderdag. Je betaalt het symbolische bedrag van €1 per fles aan kurkgeld. Hoewel onze wijnkaart uiteraard ook beschikbaar is, willen wij onze gasten deze mogelijkheid bieden.'

'Het is denkbaar dat mensen minder te besteden hebben in deze tijden van crisis of wellicht mooie flessen wijn voor thuis hebben ingeslagen. Dus neem al die gehamsterde pareltjes mee naar GUTS, wij verzorgen prachtige à la carte gerechten erbij.'

Boetelijstje verboden dranken

Om afbreuk aan het menu van Guts te voorkomen, is er een reglement opgesteld om mensen de juiste richting in te loodsen. Zo worden er sancties opgelegd bij het meenemen van bepaalde dranken. Die 'verboden middelen-lijst' ziet er zo uit:

  • Blikje bier: €2,50
  • J.P. Chenet: €3
  • Canei: €4
  • Liebfraumilch: €5
  • Bacardi Breezer: €45
  • Gold Strike: €80
  • Blue Curacao: €90
  • Pisang Ambon: toegang wordt geweigerd
  • Corona: toegang wordt geweigerd en je komt op de zwarte lijst.

Restaurant Guts: focus op Amsterdammer

Restaurant Guts is het eerste restaurant in de reeks van horecaonderneming The Breda Group.

De zaak ligt praktisch naast het  Rembrandtplein waardoor in deze tijden een belangrijke doelgroep wegvalt: de toeristen. Johanneke van Iwaarden: 'Een groot deel van ons publiek bestond uit internationale gasten, die we komende periode minder snel zullen weerzien.

Daarom willen we ons focussen op de Amsterdammer, de gewaardeerde groep waar we ooit bij Guts &Glory onze groei aan hebben te danken.'

Bovendien is het centrum van Amsterdam in deze stille tijden weer bereikbaar voor de Amsterdammer. Het is hartstikke leuk om het centrum weer te herontdekken op deze manier!'

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.