Jacob Jan Boerma: ‘Het zijn zware tijden voor de horeca. De teamgeest in deze tijd brengt iedereen nóg dichter bij elkaar. De horeca zou ook een groot applaus moeten krijgen: veel uren, weinig rendement en de branche moet nu keihard zijn best doen om samen het hoofd boven water te houden. Maar we proberen het positief te houden.'
Groentekas
Robert Poel, van restaurant Voltaire* in Parc Broekhuizen: 'ik had vanmorgen spierpijn van het tegels sjouwen. We zijn het voorwerk aan het doen voor de groentekas die hier gaat komen. Dus we zorgen dat de grond gereed is gemaakt, vooral veel schoffelen. De één is hier nu aan het schilderen, de ander aan het schoonmaken, of is aan het werk in de tuin. We zijn vooral bezig met onderhoud.’
Thomas Diepersloot, tevens chef bij Voltaire, vertelt dat ze nu dagelijks te vinden zijn in het park. ‘Van iets negatiefs proberen we iets positiefs te maken.’ Daaronder vallen ook de voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe concept waar Ewout Eleveld achter de kachel gaat staan. ‘Zo hebben we ook de schuur leeggehaald, waar straks opslag komt. Ook hebben we bakken getimmerd voor de kruiden in de kas.'
Ewout Eleveld
Ewout Eleveld: ‘We moeten nu even roeien met de riemen die we hebben. Moeder natuur stopt niet, dus we hebben de tuin aangepakt.’ Ondertussen besteedt Eleveld zijn tijd om het nieuwe concept invulling te geven: 'we kijken naar de inrichting van de keuken, het interieur, styling en het servies.’
Jacob Jan Boerma vult aan: ‘Het nieuwe restaurant dat Ewout gaat openen, kijkt uit op die kas.'
Boerma vertelt dat vanwege het coronavirus het event Chefs at he Parc wordt uitgesteld met een jaar. 'We gaan drie kleinschalige events doen nu.'