De chefs zijn in Nederland op uitnodiging van driesterren chef Jacob Jan Boerma (De Leest*** in Vaassen, Restaurant Voltaire* in Leersum en The White Room* in Amsterdam), die sinds 2017 als consulting chef betrokken is bij Parc Broekhuizen.
Het programma kent vier avonden waarin sterrenchefs met elkaar koken. Op de zondag en maandag zullen ook Nederlandse chefs een bijzondere lunch met elkaar koken. Op de maandagavond vindt een internationale Kitchen Party plaats waarbij ruim 10 internationale chefs aanwezig zijn. En daarnaast zal ‘op het Parc’ een botanisch ‘Experience Center’ geopend worden waarin onze partners voor een unieke combinatie en verbinding van ‘food & drinks’ zorgen.
Programma vrijdag
Visiting chefs
Julien Royer van Restaurant Odette**, Singapore
Jacob Holmström van Gastrologik**, Stockholm, Zweden
Hans Neuner van Restaurant Ocean**, Porches, Algarve, Portugal
Host chefs
Jacob Jan Boerma, restaurant De Leest*** Vaassen, Nederland
Thomas Diepersloot, Restaurant Voltaire*, Leersum, Nederland
Robert Poel, Restaurant Voltaire*, Leersum, Nederland
Programma zaterdag
Visiting chefs:
Claude Bosi van Restaurant Bibendum**, Londen, Engeland
Heinz Beck van restaurant La Pergola***, Rome, Italie
Dieter Koschina van Villa Joya**, Albufeira, Portugal
Host chefs
Jacob Jan Boerma, restaurant De Leest*** Vaassen, Nederland
Thomas Diepersloot, Restaurant Voltaire*, Leersum, Nederland
Robert Poel, Restaurant Voltaire*, Leersum, Nederland
Programma zondag
Visiting chefs:
Onno Kokmeijer van Ciel Bleu**, Amsterdam
Fred Mustert van restaurant Fred**, Rotterdam
Jarno Eggen van restaurant De Groene Lantaarn**, Zuidwolde/Staphorst
Francois Geurds, FG Restaurant** en FG Food Labs*, Rotterdam
Jim en Mike Cornelissen, Restaurant Rijnzicht*, Doornenburg
Host chefs
Jacob Jan Boerma, restaurant De Leest*** Vaassen, Nederland
Thomas Diepersloot, Restaurant Voltaire*, Leersum, Nederland
Robert Poel, Restaurant Voltaire*, Leersum, Nederland
Programma maandag
Visiting chefs:
Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve**, Waalre
Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel**, Rotterdam
Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof**, Nuenen
Moshik Roth van Restaurant & Moshik**, Amsterdam
Robin van de Bunt van Restaurant De Leuf*, Ubachsberg
Tim Golsteijn van Restaurant Bougainville*, Amsterdam
Host chefs
Jacob Jan Boerma, restaurant De Leest*** Vaassen, Nederland
Thomas Diepersloot, Restaurant Voltaire*, Leersum, Nederland
Robert Poel, Restaurant Voltaire*, Leersum, Nederland
Ultieme kans
Jacob Jan Boerma: 'Het is voor mij een ultieme kans om samen met het team van Parc Broekhuizen dit event te mogen organiseren. De afgelopen 12 jaar ben ik over de hele wereld door tal van chefs uitgenodigd om samen met hen te koken voor hun gasten. Ik heb altijd enorm genoten van de tijd die ik met hen heb doorgebracht tijdens die ‘once-in-a-lifetime-events.’ Ik ben er dan ook ontzettend trots op dat ik al deze bevriende chefs nu in Nederland mag uitnodigen en dat wij nu op deze unieke locatie in Nederland onze kookkunsten samen kunnen delen.'
Jacob Jan Boerma is van mening dat Nederland meer dan klaar is voor internationale gourmet festivals zoals Chefs at the Parc. Zo’n spektakel helpt ons op de internationale ladder want Nederland loopt over van culinair talent. Deze uitstraling mogen onze vakgenoten uit de hele wereld weten.