Lars Albers en Randy Bouwer openen in 2020 restaurant Vigor in Vught

Lars Albers en Randy Bouwer openen in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd.

Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuken is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder samen in sterrenrestaurants FG in Rotterdam en Noble in ‘s-Hertogenbosch werkte.

Vigor: casual fine dining

Vigor komt in villa Bleijenburg in het hart van Vught, naast de Sint Petruskerk. In het 300 m2 grote restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken op hoog niveau.

Lars Albers: 'Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij we niet te ingewikkeld koken met pure, herkenbare producten. De open keuken, die tegelijkertijd de bar is, vormt het hart van Vigor. Onder meer door de vrijwel ronde vorm van de bar is de keuken helemaal op maat gemaakt door De Weert Grootkeukentechniek, iets waar we erg trots op zijn. In het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten en hier komt ook de naam van onze zaak vandaan: Vigor is het Engelse woord voor kracht. Villa Bleijenburg is het fundament van onze droom, ons eigen restaurant Vigor.'

Vier linker handen

De 17e eeuwse monumentale villa Bleijenburg werd in 2016 aangekocht door Stichting Groep Zeven, die onder andere ook de naastgelegen Sint Petruskerk in portfolio heeft. Randy: 'Dit zijn zeven ondernemers die zich inzetten voor Vught. Lokale partners. En ze geven ons de ruimte om de horeca op onze eigen manier in te vullen. Via via kwam het pand op ons pad. We waren op zoek naar een groot pand, met terras en parkeergelegenheid in Den Bosch. En dan ook nog betaalbaar... Maar toen kwam dit. Het past ons als een jasje. Het is dicht bij het station in Vught, dicht bij de snelweg en eigen parkeergelegenheid. We gaan aan de villa een serre bouwen en de keuken komt precies in het midden.' Het duo omschrijft Vught als een 'fijne markt' die ze allebei goed kennen uit hun tijd bij Noble.

Hoewel de statige villa grondig wordt verbouwd, blijft zijn iconische voorkomen behouden en wordt zelfs het oorspronkelijke tuinhuisje in ere hersteld. Voor het interieurontwerp tekent het Eindhovense designbureau King Kongs. 'Zelf hebben we allebei twee linkerhanden - samen dus vier - als het gaat om verbouwen. Dus het is mooi om te zien hoe dit proces verloopt. We wachten nu op de casco oplevering van het gebouw waarna we binnen verder kunnen.'

'Onze droom staat in de steigers'

Albers en Bouwer leerden elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG ** en werden naast collega’s ook vrienden. Ze werkten daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Albers als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Bouwer maakte voor hun grote avontuur nog een extra stop bij Zarzo * als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants werd uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019.

Hoewel de kersverse ondernemers er niet schreeuwerig over willen doen, houden ze vast aan het niveau waarop ze beiden altijd gewerkt hebben. 'We kunnen en willen niet anders. In die zin passen we ook goed bij elkaar. Lars en Randy zullen zelf allebei full time in de zaak te vinden zijn. Daarnaast zoeken ze nog medewerkers voor keuken en bediening bij Vigor.

Hun jarenlange ervaring in de top van de Nederlandse gastronomie heeft het duo klaargestoomd om te doen wat ze écht willen, namelijk samen een complete beleving neerzetten voor hun gasten.
'We vinden het belangrijk dat onze gasten zich helemaal op hun gemak voelen en dat ze een fijne middag of avond hebben, ongeacht met welk gezelschap ze zijn. Dat doen we door intrigerende gerechten te serveren, met gastvrijheid die je recht in het hart raakt. Dat we dat hier in deze historische villa onder de rook van ’s-Hertogenbosch mogen doen is een droom die uitkomt. Onze droom staat letterlijk in de steigers',  aldus het duo.

Een team

De zakelijke partners leggen in hun onderneming vooral de nadruk op ‘samen’, want van het traditionele hokjesdenken in een zwarte en witte brigade willen zij af. Randy Bouwer: 'Wij geloven in de kracht van opereren als één team. Iedereen heeft evenveel verantwoordelijkheid om alleen het allerbeste neer te zetten voor onze gasten. En iedereen is even belangrijk. Van de keuken tot de bediening, tot de collega’s in de afwas, we doen het samen.'

Openingsdatum

Restaurant Vigor opent in het voorjaar van 2020 de deuren aan de Raadhuisstraat 1 in Vught en is 5 dagen per week geopend voor lunch en diner. 'We streven naar april of mei,' laat Bouwer weten. Op Instagram en Facebook (restaurantvigor) kunnen de voorbereidingen voor de opening worden gevolgd. Daar wordt te zijner tijd ook de openingsdatum bekendgemaakt en de mogelijkheden om te reserveren.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.