De grote finale vond plaats op maandag 14 oktober tijdens vakbeurs Gastronomie in de RAI Amsterdam. De huldiging volgde aan het eind van de beursdag. Per categorie (voorgerecht / hoofdgerecht) werd een prijs uitgeloofd ter waarde van 2.500 euro. Daarnaast was er een hoofdprijs ter waarde van 5.000 euro voor het team dat met beide combinaties het beste presteerde. De Librije, overall prijswinnaar presenteert later de winnende combinaties in Aÿ bij Champagne Bollinger en tijdens een speciale masterclass Champagne Bollinger op Wine Professional 2020 (RAI Amsterdam, 13-15 januari).
De Librije won naast 5.000 euro - de prijs van de overall winnaar - ook de prijs van 2.500 euro voor beste hoofdgerecht. Souschef Lars Aukema en hoofdsommelier Sebas Joosten namen de prijzen namens De Librije in ontvangst. Het driesterrenrestaurant uit Zwolle scoorde met haar Ermelo's eend met hooi gefermenteerde sinaasappel en macadamia als hoofdgerecht.
Beste voorgerecht
Taiko ging naar huis met een geldprijs van 2.500 euro voor beste voorgerecht.
Finale Grand Concours Bollinger
Het Grand Concours Bollinger is een nieuwe, tweejaarlijkse wijn-spijscompetitie op uitnodiging voor toprestaurants, georganiseerd door The Wine & Food Association, in samenwerking met Champagne Bollinger (importeur Verbunt-Verlinden).
Tijdens drie voorronden in Bar Alt in Amsterdam werden onderstaande zes restaurants geselecteerd uit 20 deelnemers voor de finale.
De finalisten waren:
FG Restaurant, Rotterdam**
De Librije, Zwolle***
De Nederlanden, Vreeland*
Taiko, Amsterdam
Voltaire (Parc Broekhuizen), Leersum*
Zarzo, Eindhoven*