Ondernemer Kristian Komduur kreeg in juni 2018 de exploitatie in handen van het pand, dat in 2015 werd aangekocht door een investeringsmaatschappij. Die eigenaar had de bestemming al weten te wijzigen naar horeca. Komduur maakt er restaurant-boutique hotel Westervilla van.
In december 2018 startte Komduur met een grootschalige verbouwing van het pand, wat nauwelijks gebruikt werd. De ingang naar het terrein en de parkeerplaats worden gedeeld met de begraafplaats.
Op de benedenverdieping komt in de serre een restaurant met 70 couverts, een aparte privéruimte voor ongeveer 50 personen en een terras aan de Haarlemmerweg. De chef is Italiaans, en voert een internationale kaart met Italiaanse invloeden.
‘Het restaurant krijgt een laagdrempelig karakter, iedereen is welkom vanaf 08.00 uur, dus ook voor ontbijt. We zijn er voor bezoekers van de begraafplaats voor bijvoorbeeld een kop koffie maar ook voor gasten die een glas wijn willen drinken in de middag of willen lunchen of dineren.’, zegt Komduur.
Het interieur is verzorgd door House Your Brands en styliste Sanne Uivel en zal een versterkende uitstraling geven aan het prachtige pand en de omgeving.De verbouwing is in de afrondende fase, restaurant-boutique hotel Westervilla verwacht 1 oktober open te gaan.