Het restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren in Parijs ‘Le Jules Verne’ is lid geworden van Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants.
Nederland telt acht leden van Relais & Chateaux
- De Wiemsel, Ootmarsum
- De Lindenhof, Giethoorn
- Bij Jef, Den Hoorn, Texel
- Het Roode Koper, Leuvenum
- Kasteel Engelenburg, Brummen
- Restaurant Da Vinci, Maasbracht
- Chateau Neercanne, Maastricht
- Chateau St, Gerlach, Valkenburg
Het restaurant Le Jules Verne wordt geleid door de Franse chef Frédéric Anton, die eerder op sterrenniveau kookte bij Le Pré Catelan***.
Met de komst van chef Frédéric Anton (1964), die de in Frankrijk prestigieuze vakmanstitel ‘Meilleur Ouvrier de France’ draagt en voorheen drie sterren bij elkaar kookte bij Le Pré Catelan, is Le Jules Verne dé culinaire place to be in Parijs. Anton heeft sinds 2007 drie sterren achter zijn naam staan.
In de keuken van Frédéric Anton wordt zo veel mogelijk gewerkt met duurzaam geteelde producten van lokale leveranciers. De Libanese architecte Aline Asmar d’Amman tekende voor de complete restyling van het interieur,
Relais & Châteaux in cijfers
- Aantal leden wereldwijd 571
- Aantal landen actief 69
- Aantal hotel-restaurants 478
- Aantal restaurants zonder hotel 91
- Aantal hotels zonder restaurant 2
- Aantal leden met Michelin ster(ren) 222
- Totaal aantal Michelin sterren 365