'Super dat ik in de voetsporen van Jonnie Boer mag treden', zegt Soenil Bahadoer tegenover Misset Horeca. 'Ik voel me echt vereerd.' Bahadoer zijn ambitie is om een podiumplek te behalen in de wereldfinale. 'Als je ziet hoe de Nederlandse chefs zich ontwikkelen, dan is dat ook echt haalbaar. Kijk maar nu hoe Jan Smink heeft gepresteerd.'
Steun vanuit overheid
Bahadoer vertelt veel contact te hebben gehad met chefs van buurlanden over hoe die zich voorbereiden op de wedstrijd. 'Bocuse d'Or is gewoon dé Olympische Spelen voor koks. Onze zuiderburen worden bijvoorbeeld financieel gesponsord door de overheid. Ook de winnaar van vorig jaar, Denemarken, kreeg financiële steun van het land. Nederland kent dat niet, maar het zal wel helpen om Nederland als gastronomisch land op de kaart te zetten. Al is het maar om de jongens vrij te kunnen maken om te trainen. Want daar komt het op neer bij deze wedstrijd: trainen, trainen, trainen. '
Voorzitter Soenil Bahadoer
Soenil Bahadoer denkt dat zijn kracht als voorzitter in het begeleiden van jonge talenten ligt. Ook heb ik veel goede contacten met andere chefs die hun expertise willen delen met het team van Bocuse D'Or.
Inschrijving Bocuse d'Or
De inschrijving voor de voorrondes van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland is geopend. Elke twee jaar gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen in de Europese en Wereldfinale. Maximaal tien kandidaten gaan de strijd met elkaar aan tijdens de voorronde; de Nederlandse finale is in september 2019 op de beurs Gastvrij Rotterdam.
Bocuse d’Or internationaal is een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks. De grote finale werd in 2019 gewonnen door Denemarken. Lars Drost was de kandidaat die tijdens de Europese strijd Nederland vertegenwoordigde. Hij wist in juni 2018 in Turijn niet door te dringen tot de wereldfinale.